Πόσες φορές την ημέρα θα πρέπει να τρώτε, για να χάσετε βάρος;

Εσείς γνωρίζετε πόσες φορές θα πρέπει να τρώτε μέσα στην ημέρα για να χάσετε βάρος;

Πόσες φορές την ημέρα θα πρέπει να τρώτε, για να χάσετε βάρος;

Η αλήθεια είναι ότι στο κομμάτι αυτό, οι απόψεις διίστανται. Από τη μία είναι η άποψη που υποστηρίζει ότι πρέπει να τρώτε τρία καλά γεύματα μέσα στην ημέρα, για να χάσετε βάρος. Και η άλλη άποψη, που υποστηρίζει ότι θα πρέπει να τρώτε πέντε με έξι μικρά γεύματα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τελικά, ποια από τις δύο είναι η σωστή;

Πόσα γεύματα πρέπει να τρώει κάποιος μέσα στην ημέρα, όταν θέλει να χάσει βάρος; «Και οι δύο απόψεις»! αυτό υποστηρίζει, ο διαιτολόγος Jim White. «Τρώγοντας τρία, πέντε, εφτά γεύματα μέσα στην ημέρα, όλες οι περιπτώσεις, μπορούν να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα, την απώλεια δηλαδή, του βάρους», υποστηρίζει χαρακτηριστικά. Εξάλλου, έχει να κάνει με το πώς λειτουργεί κάθε άτομο. Υπάρχουν εκείνοι που θέλουν τρώνε περισσότερες φορές μέσα στην ημέρα και υπάρχουν κι εκείνοι που προτιμούν να φάνε τρεις φορές, αλλά να είναι χορταστικές.

geymata apoleia varoys 1

«Τα πάντα έχουν να κάνουν αποκλειστικά με τις θερμίδες», τονίζει. «Το μεγαλύτερο ερώτημα, στην απώλεια του βάρους, είναι: πόσες θερμίδες καταναλώνονται» συνεχίζει. Εάν καταναλώσατε 1.500 θερμίδες σε τρία γεύματα αλλά 2.500 θερμίδες σε πέντε γεύματα, όσον αφορά την απώλεια βάρους, με τα τρία γεύματα θα έχετε μεγαλύτερη, αφού έχετε λάβει λιγότερες θερμίδες.

Αν, πάλι, μοιράσετε τις 1500 θερμίδες, σε πέντε μικρά γεύματα των 300 θερμίδων το καθένα, επίσης, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απώλεια βάρους. Ωστόσο, αν και η απώλεια βάρους αφορά το πλήθος θερμίδων που καταναλώνετε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ο Jim White δε συνιστά να τρώτε μία φορά την ημέρα, καθώς είναι μια μορφή διαλείπουσας νηστείας. Επίσης, όπως τονίζει, μπορεί να αντιμετωπίσετε φούσκωμα, δυσπεψία και υποτονικότητα. Μοιράζοντας, λοιπόν, το φαγητό σε γεύματα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αυτό μπορεί να απορροφηθεί ευκολότερα, πράγμα που θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε καλύτερα σωματικά.

Διαβάστε επίσης

Πέντε συχνοί μύθοι για το γρήγορο αδυνάτισμα

Διατροφικές συμβουλές για να περιορίσετε την πρόσληψη θερμίδων

Τι πρέπει να περιέχει το μεσημεριανό μου γεύμα στη δουλειά;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved