Πονοκέφαλος: 5 στάσεις γιόγκα που θα σας βοηθήσουν να τον αντιμετωπίσετε

Στάση γάτας και παιδιού, eagle arms, seated twists αλλά και διατάσεις λαιμού

Πονοκέφαλος: 5 στάσεις γιόγκα που θα σας βοηθήσουν να τον αντιμετωπίσετε
Bigstock

Η γιόγκα αποτελεί ένα ευεργετικό θεραπευτικό εργαλείο για την ανακούφιση από τους πονοκεφάλους που προκαλούνται από την ένταση και το στρες των μυών.

Η πλειονότητα των πονοκεφάλων προέρχεται από τη μυϊκή δυσκαμψία και τις ανισορροπίες που προέρχονται από τον αυχένα και το άνω μέρος της πλάτης.

Όταν εμφανίζεται ο πονοκέφαλος, η χρήση μιας σειράς ασκήσεων γιόγκα μπορεί να ανακουφίσει σημαντικά τόσο την αιτία όσο και τα συμπτώματα.

Στάση γάτας

Η ρέουσα κίνηση της αναπνοής και της σπονδυλικής στήλης βοηθά στην απελευθέρωση της έντασης από τον αυχένα και το άνω μέρος της πλάτης, ενώ παράλληλα διοχετεύει αναζωογονητική ενέργεια σε σώμα και μυαλό.

Eagle Arms

Αυτή είναι μία απλή στάση σταυρωτών χεριών. Ο διαστολέας της πλάτης μπορεί να φτάσει στη μέση και στο άνω μέρος της πλάτης στοχεύοντας τους προβληματικούς μύες γύρω από τις ωμοπλάτες και τη βάση του λαιμού. Αφιερώστε χρόνο σε αυτή τη στάση του βραχίονα για να αναπνεύσετε αργά. Βεβαιωθείτε ότι την εκτελείτε και στις δύο πλευρές του βραχίονα.

Διατάσεις λαιμού

Μέσα από τις διάφορες γραμμές των μυϊκών ινών επιτρέπεται στο κεφάλι να «επιπλέει» στον έναν ώμο με τη βαρύτητα, ύστερα προς τα κάτω και τέλος κατά μήκος του στήθους . Και όλα αυτά προς την άλλη πλευρά. Επαναλάβετε με μια φυσική, χωρίς πίεση κίνηση. Αποφύγετε να αφήσετε το κεφάλι να πέσει προς τα πίσω. Κρατήστε την κίνηση σε μισό κύκλο από τον έναν ώμο στον άλλο.

Στάση παιδιού

Μια τέλεια στάση γιόγκα που αναποδογυρίζει ελαφρώς το σώμα. Μια επιπλέον ήπια ροή αίματος κυκλοφορεί στο κεφάλι βοηθώντας στην ανακούφιση της έντασης.

Με τα πόδια ελαφρώς διαχωρισμένα, μπορείτε εύκολα να «αφεθείτε» στον πυρήνα του σώματος και στην πίσω αναπνοή.Σημειώστε ότι το κεφάλι και ο λαιμός πρέπει να είναι απολύτως άνετα.

Εάν χρειάζεται, κρατήστε τα χέρια σας προς τα εμπρός ή λυγίστε τους αγκώνες και ακουμπήστε τους πήχεις από το στήθος/κάτω από τους ώμους σας, έτσι ώστε οι παλάμες να είναι στραμμένες προς τα επάνω. Αυτό θα αποφορτίσει σημαντικά κάθε πίεση από τον λαιμό.

Seated Twists

Εκτός από την αύξηση της κυκλοφορίας σε όλο το μήκος της σπονδυλικής στήλη ς, η περιστροφική κίνηση στην άνω σπονδυλική στήλη (αυχενική περιοχή) συχνά ανακουφίζει από την ένταση που προέρχεται από τους σκαλώδεις μύες του αυχένα (πρόσθια όψη).

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved