Ομορφιά για μαμάδες: Τρεις σπιτικές μάσκες για την περιποίηση του λαιμού

  • Μάσκες σύσφιξης λαιμού
  • Μάσκα αμυγδάλου
  • Μάσκα με ροδάκινο
  • Μάσκα με ρυζάλευρο
Ομορφιά για μαμάδες: Τρεις σπιτικές μάσκες για την περιποίηση του λαιμού

Οι περισσότερες γυναίκες φροντίζουν καθημερινά την επιδερμίδα του προσώπου τους χωρίς ωστόσο να δείχνουν την απαιτούμενη προσοχή στον λαιμό και το ντεκολτέ.

Κι όμως αυτά τα δύο σημεία του σώματος, προδίδουν συχνά την ηλικία καθώς το δέρμα είναι πιο λεπτό.

Τα "βαθουλώματα" και οι ρυτίδες αρχίζουν να σχηματίζονται στην επιφάνεια του δέρματος του λαιμού κυρίως λόγω της μείωσης της παραγωγής κολλαγόνου, της παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο, των ελλείψεων σε βιταμίνες και μέταλλα αλλά και της μη σωστής ρουτίνας περιποίησης του δέρματος.

laimos maskes

Επιπλέον, παράγοντες όπως η καθιστική ζωή και η άμεση επαφή με τις ακτίνες UV επιδεινώνουν τις πτυχές στο δέρμα, κάνοντας τις γραμμές στο λαιμό ακόμη πιο αισθητές.

Φυσικές σπιτικές συνταγές για τη σύσφιξη του δέρματος στο λαιμό

Οι μάσκες ενυδάτωσης και σύσφιξης του λαιμού, ειδικά με αγνά υλικά, βοηθούν το δέρμα να διατηρήσει την ελαστικότητά του.

amigdala

Μάσκα αμυγδάλου

Υλικά

  • 7 αμύγδαλα
  • ½ φλιτζάνι γάλα

Εκτέλεση

Μουλιάζετε τα αμύγδαλα στο γάλα όλη τη νύχτα και τα αλέθουμε σε πάστα. Αλείψτε αυτή την πάστα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του λαιμού και αφήστε τη για 10 λεπτά.
Ξεπλύντε με κρύο νερό και σκουπίστε απαλά. Χρησιμοποιήστε αυτή τη μάσκα αμυγδάλου δύο φορές την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.

Οφέλη

Τα αμύγδαλα διαθέτουν άφθονες ποσότητες βιταμίνης Ε και υγιή λίπη όπως το ελαϊκό οξύ, τα οποία ενυδατώνουν επιμελώς τους ιστούς στο λαιμό, και εξαλείφουν το θαμπό δέρμα. Πλούσιο σε πρωτεΐνες και βιοτίνη, το γάλα θρέφει την επιδερμίδα και την κάνει απαλή και λεία.

rodakino

Μάσκα με ροδάκινο

Υλικά

  • 1 μικρό ροδάκινο
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

Εκτέλεση

Καθαρίστε το ροδάκινο, κόψτε τα μικρά κομμάτια και πολτοποιείστε τα.
Ανακατέψτε το λιωμένο ροδάκινο με λάδι καρύδας μέχρι να γίνει μια ρευστή πάστα.
Κάντε απαλό μασάζ με αυτή τη λοσιόν στον λαιμό, αφήστε να δράσει για 30 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Οφέλη

Τα ροδάκινα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, που συμβάλει στην αντιγήρανση. Διαθέτοντας αντιοξειδωτικά χαρακτηριστικά, βοηθά στη σύσφιξη του δέρματος στο λαιμό, καθώς και στην εξάλειψη των ρυτίδων, των βαθιών γραμμών και των σκούρων κηλίδων. Το λάδι καρύδας περιέχει βιταμίνη Ε και πολυάριθμα λιπαρά οξέα που ενισχύουν το δέρμα, κι αποτελεί μια δοκιμασμένη στο χρόνο θεραπεία για την αναζωογόνηση της υφής του δέρματος, αναπληρώνοντας τους ιστούς του λαιμού.

lemoni

Μάσκα με ρυζάλευρο

Υλικά

Εκτέλεση

Αναμείξτε το ρυζάλευρο και το χυμό λεμονιού σε ένα σκεύος, ώστε να σχηματιστεί μια πάστα.
Κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις, σε όλη την επιφάνεια του λαιμού, ώστε να διεισδύσει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος.
Αφήστε να δράσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό.
Χρησιμοποιήστε αυτό το scrub με ρυζάλευρο και χυμό λεμονιού μία φορά την εβδομάδα, για να μειώσετε την εμφάνιση των γραμμών του λαιμού.

Οφέλη

Το ρυζάλευρο είναι εμποτισμένο με βιταμίνες του συμπλέγματος Β και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση τόσο της ακμής και του αποχρωματισμού του δέρματος στην περιοχή του λαιμού. Επίσης, λόγω της σύστασής του είναι ένα εξαιρετικό φυσικό συστατικό απολέπισης. Όσο για τα λεμόνια, είναι ένα οργανικό συστατικό που βοηθά την πλήρη αποτοξίνωση του δέρματος.

Πηγή: netmeds.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved