Πώς θα βελτιωθεί η συγκέντρωση του παιδιού μου

Εύκολοι τρόποι για να μάθει το παιδί σας να συγκεντρώνεται!

Πώς θα βελτιωθεί η συγκέντρωση του παιδιού μου
Bigstock

Η ικανότητα να εργάζονται για να φέρουν εις πέρας κάτι με συνεχή προσοχή είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό αναπτυξιακό ορόσημο για τα παιδιά. Όχι μόνο τα βοηθά να είναι αποτελεσματικά στις απαιτήσεις του σχολείου, αλλά σχετίζεται άμεσα με θετικά αποτελέσματα στην ενήλικη ζωής όπως η κατάκτηση υψηλότερης αυτοεκτίμησης.

Για να βοηθήσετε, λοιπόν, τα παιδιά να φέρνουν εις πέρας εργασίες και στόχους με συνεχή εστίαση και προσοχή, μπορείτε να εφαρμόσετε μερικές από τις παρακάτω πρακτικές:

Λογικά όρια

Τα παιδιά μεταξύ τεσσάρων και πέντε ετών μπορούν συνήθως να συγκεντρωθούν σε μια εργασία για πέντε έως είκοσι λεπτά. Αλλά ο χρόνος μπορεί να μειωθεί με την δυσκολία της εργασίας. Επομένως, όταν εισάγετε νέες πληροφορίες σε μικρά παιδιά, ορίστε ένα ρεαλιστικό χρονικό όριο.

Εστίαση σε ένα πράγμα

Αν και το multitasking θεωρείται μια χαρακτηριστική ικανότητα των ατόμων με υψηλές επιδόσεις στην woke κουλτούρα, ίσως για άλλους να εμποδίζει τη συγκέντρωση. Έτσι, ενθαρρύνετε τα παιδιά να κάνουν ένα πράγμα τη φορά

Χρόνος για εξάσκηση

Η συγκέντρωση είναι σαν ένας μυς που έχει την δυνατότητα να δυναμώσει με εξάσκηση. Βοηθήστε τα παιδιά με ασκήσεις κατάλληλες για την ηλικία τους. Για παράδειγμα, τα μικρά παιδιά μπορούν να διδαχθούν τα βασικά της τεχνικής «STOP» για να αυξήσουν την ενσυνειδητότητα που έχει να κάνει με την εστίαση στο εδώ και τώρα. Αυτό συνεπάγεται με ασκήσεις αναπνοής: Παίρνοντας βαθιές, αργές αναπνοές μειώνεται η ένταση στο σώμα.

Διακόσμηση δωματίου

Αποφύγετε να γεμίζετε τοίχους του παιδικού υπνοδωματίου με πίνακες και αφίσες. Τα χαοτικά ζωγραφισμένα πόστερ και τα υπερβολικά φωτεινά χρώματα μπορεί όχι μόνο να είναι εξουθενωτικά για τα παιδιά, αλλά γενικά να αποσπούν την προσοχή τους.

Διαλλείματα μέσα στην μέρα

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν επαρκή προγραμματισμένα διαλείμματα που περιλαμβάνονται στη σχολική ημέρα. Αυτό θα επιτρέψει στα παιδιά να ξεκουραστούν και να «γεμίσουν» μπαταρίες με ένα σνακ ή μια βόλτα στην παιδική χαρά.

Διαχείριση άγχους

Όταν τα παιδιά είναι ανήσυχα, δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν. Διδάξτε τους τεχνικές ανακούφισης, όπως η κοιλιακή αναπνοή εισπνέοντας αργά από τη μύτη και εκπνέοντας από το στόμα. Η εξάσκηση μπορεί να συνοδεύεται και με σήκωμα και κατέβασμα των χεριών. Καθώς ο καρδιακός ρυθμός σταθεροποιείται, τα παιδιά θα αισθάνονται πολύ πιο ήρεμα και θα μπορούν να προσεγγίζουν τα πάντα με συγκέντρωση.

Ένας άλλος τρόπος για να κάνετε πιο« διαχειρίσιμες» τις απαιτητικές εργασίες είναι να τις σπάσετε σε μικρότερα μέρη, έτσι ώστε το παιδί να επικεντρώνεται σε καθεμία για καλύτερα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, όταν μαθαίνετε να δένετε κορδόνια , αφήστε το παιδί να ξεκινήσει εξασκώντας τον αρχικό κόμπο πριν προχωρήσει στο να κάνει τις δύο θηλιές και στη συνέχεια να τις δέσει μεταξύ τους.

Πηγή: aussiechildcarenetwork.com.au

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved