Τι είναι Yoga; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Η Yoga είναι μια εναλλακτική μορφή άσκησης αλλά και μία ολιστική θεραπεία, μια φιλοσοφία ζωής. Η λέξη Yoga προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη yuj και σημαίνει σύνδεση, ένωση.

Τι είναι Yoga; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Ένωση του σώματος, του νου και το πνεύματος. Ένωση με όλα τα επίπεδα ύπαρξης : τον εαυτό μας, την ζωή, το περιβάλλον που ζούμε. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας απομονώνει και έτσι χάνουμε την επαφή μας με ό,τι πιο όμορφο υπάρχει γύρω μας και μέσα μας. Πόσο πιο ωραία θα ήταν η καθημερινότητά μας αν αρχίζαμε να γνωρίζουμε τον εαυτό μας και να συνδεόμαστε με αυτόν σε βαθύτερο επίπεδο, να απολαμβάνουμε την επαφή με την φύση, να ζούμε πραγματικά, συνειδητά κάθε λεπτό;

Η δημοτικότητα της Yoga στη Δύση έχει αυξηθεί ριζικά τις τελευταίες δεκαετίες καθώς έρευνες έχουν αναδείξει τα θεραπευτικά οφέλη της. Οι συνεδρίες είναι προσιτές σε όλους και οι λάτρεις της Yoga σήμερα ασκούνται σε παραδοσιακά ή σύγχρονα συστήματα ανάλογα με τις προσωπικές τους προτιμήσεις και την ιδιοσυγκρασία τους.

o YOGA facebook

Σε σωματικό επίπεδο μέσω των στάσεων (asanas) ενδυναμώνεται όλο το μυικό σύστημα, βελτιώνεται η στάση του σώματος και η ευλυγισία εξασφαλίζοντας ότι οι μύες, οι τένοντες και οι αρθρώσεις μας μένουν εύκαμπτες
Μέσω των τεχνικών αναπνοής (pranayamas), αποκτάμε ποιοτική αναπνοή, ηρεμεί το νευρικό μας σύστημα, ενεργοποιείται ο μεταβολισμός και το ανοσοποιητικό. Αποκτάμε άμεσα μια αίσθηση ευεξίας, χαλάρωσης και διαύγειας.

Έτσι η Yoga βοηθά όχι μόνο στην σωματική μας υγεία αλλά και στην ψυχική και συναισθηματική μας ισορροπία. Είναι ένα δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας καθώς συνδεόμαστε μαζί του με φροντίδα και αγάπη!

Καλλιόπη Πετροπούλου (Πιστοποιημένη Δασκάλα Yoga – Ιδιοκτήτρια του SANMELI YOGA CENTER / Σοφοκλέους 9 Α, Χαλάνδρι / 210-6849760)
www.sanmeliyoga.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved