Τα σημάδια που σας προειδοποιούν ότι πρέπει να χάσετε βάρος

Αν δε χωράτε στα ρούχα σας σίγουρα είναι μια ένδειξη ότι μάλλον πήρατε μερικά κιλά όμως υπάρχουν σοβαρότερες ενδείξεις που δεν πρέπει να αγνοήσετε.

Τα σημάδια που σας προειδοποιούν ότι πρέπει να χάσετε βάρος
Bigstock

Πολλές φορές η αύξηση βάρους αν δεν συνοδεύεται από περίεργα συμπτώματα, θεωρείται φυσιολογική ειδικά από την ηλικία των 35 ετών και άνω.

«Η κινητήρια δύναμη πίσω από την απώλεια βάρους βασίζεται στη φυσική εμφάνιση και οι άνθρωποι κοιτάζονται στον καθρέφτη ή βλέπουν αν χωράνε στα ρούχα τους για να αποφασίσουν αν πρέπει να χάνουν βάρος», τονίζει ο Mike Bohl, γιατρός και Διευθυντής Ιατρικού Περιεχομένου & Εκπαίδευσης στο Ro .

Ωστόσο, σε αρκετές περιπτώσεις τα παραπανίσια κιλά μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία σας γι΄αυτό και είναι σημαντικό να μην αγνοήσετε ορισμένα προειδοποιητικά σημάδια.

apwleia-varous-pontous.jpg

Υψηλή αρτηριακή πίεση

Μία από τις πιο κοινές χρόνιες ασθένειες των υπέρβαρων ατόμων είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση η οποία ευθύνεται για εγκεφαλικό, καρδιακή νόσο, νεφρική νόσο και πολλά άλλα.

Υψηλή χοληστερόλη και διαβήτης

Ο διαβήτης και η υψηλή χοληστερόλη είναι σοβαρές χρόνιες ασθένειες που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στα νεφρά, τα νεύρα και τα μάτια. Τα καλά νέα είναι ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, τουλάχιστον εν μέρει, με την απώλεια των περιττών κιλών.

Έντονο ροχαλητό τη νύχτα

Σύμφωνα με τον Δρ. Bohl, η υπνική άπνοια χαρακτηρίζεται από διαταραχή της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου και ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου είναι το υπερβολικό βάρος. Τα άτομα που ροχαλίζουν δεν έχουν καλή ποιότητα ύπνου με αποτέλεσμα να μην είναι ξεκούραστα. Τα επεισόδια υπνικής άπνοιας σε μακροχρόνια βάση που δεν αντιμετωπίζονται μπορεί να προκαλέσουν αρρυθμίες, διαταραχές της αρτηριακής πίεσης και άλλα.

ipnos-kai-periodos.jpg

Πόνος στο σώμα από υπερβολική πίεση

Το υπερβολικό βάρος επιβαρύνει περισσότερο το σώμα. Υπάρχει πίεση στις αρθρώσεις και τη σπονδυλική στήλη και οι μύες πρέπει να εργαστούν σκληρότερα για να διατηρήσουν τη στάση και τις κινήσεις του σώματος. Ως αποτέλεσμα, το υπερβολικό βάρος μπορεί να προκαλέσει πόνο είτε στα γόνατα είτε στο κάτω μέρος της πλάτης ή αλλού.

Δυσκολία στη εκτέλεση καθημερινών εργασιών

Όταν συνηθίζετε να εκτελείτε συγκεκριμένες εργασίες κάθε μέρα και ξαφνικά σας είναι πιο δύσκολο να τις ολοκληρώσετε -και αυτό συνεχίζετε για αρκετό διάστημα – θα πρέπει να αναζητήσετε τα αίτια.

«Αν διαπιστώσετε ότι είναι όλο και πιο δύσκολο να περπατάτε μεγάλες αποστάσεις ή να ανεβαίνετε τις σκάλες χωρίς να σας κόβετε η αναπνοή, η αιτία είναι το βάρος σας», εξηγεί ο Δρ. Bohl.

Με πληροφορίες από το eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved