Μαμά και διατροφή: Τρεις εύκολοι τρόποι να μην πάρετε βάρος στις γιορτές

Με λίγη προσπάθεια θα καταφέρετε να μην πάρετε έξτρα κιλά την περίοδο των γιορτών.

Μαμά και διατροφή: Τρεις εύκολοι τρόποι να μην πάρετε βάρος στις γιορτές
Bigstock

Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων η κατανάλωση φαγητών και γλυκών αυξάνεται οπότε είναι πολύ πιθανό να πάρετε μερικά κιλά.

Επίσης, μπορεί να νιώσετε ένα συνεχές φούσκωμα από το υπερβολικό φαγητό και ποτό που είναι αρκετά ενοχλητικό.

Η λύση προφανώς και δεν είναι να στερηθείτε τα οικογενειακά τραπέζια και τις συνευρέσεις.

Μπορείτε όμως να διατηρήσετε το βάρος σας χωρίς στερήσεις και χωρίς ενοχές κάνοντας τα εξής πράγματα:

Πέντε συμβουλές διατροφής για την περίοδο Χριστουγέννων

Photo by Nicole Michalou from Pexels

Τρώτε όταν πεινάτε

Ο πειρασμός για τσιμπολόγημα είναι μεγάλος καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει οι ονομαστικές εορτές και μέχρι τα Χριστούγεννα τα κεράσματα στη δουλειά είναι σχεδόν καθημερινά. Είναι σημαντικό λοιπόν να ακούτε το σώμα σας και να μην τρώτε μηχανικά. Όταν βρίσκεστε σε χώρους με σνακ, γλυκά κλπ. πίνετε πάντα πρώτα ένα ποτήρι νερό, καθώς είναι πιθανό να νομίζετε ότι πεινάτε ενώ στην πραγματικότητα διψάτε. Σκεφτείτε αν θα τρώγατε ένα μήλο για να ικανοποιήσετε την πείνα σας και τότε θα διαπιστώσετε αν πρόκειται για πραγματική πείνα ή λιγούρα. Έτσι θα αποφύγετε την υπερφαγία.

Επίσης, κάθε φορά που έχετε φάει παραπάνω αντί να καθίσετε στον καναπέ, περπατήστε έστω για ένα τέταρτο. Θα νιώσετε καλύτερα και επιπλέον θα κάψετε και μερικές θερμίδες ( ειδικά να βαδίζετε σε γοργό ρυθμό).

diatrofi ta xristougenna 1

Photo by picjumbo.com from Pexels

Ακολουθήστε τον κανόνα 80/20

Αντί να ανησυχείτε για το φαγητό που θα καταναλώσετε κατά τη διάρκεια των γιορτών ,εστιάστε στο να τρώτε υγιεινά το 80% του υπόλοιπου χρόνου, επιλέγοντας άπαχη πρωτεΐνη, πολλά λαχανικά, καλούς υδατάνθρακες και υγιή λίπη και αποφεύγοντας τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Εάν το κάνετε αυτό, τότε μπορείτε το υπόλοιπο 20% του χρόνου να κάνετε παρασπονδίες.

Μετά το τέλος των γιορτών θα επιστρέψετε στην κανονική σας διατροφή με μηδενικό αντίκτυπο στο σωματικό σας λίπος.

diatrofi ta xristougenna 3

Photo by Nicole Michalou from Pexels

Μείνετε συνεπείς και ασκηθείτε

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάψετε θερμίδες και να αποφύγετε τυχόν αύξηση λίπους στις γιορτές. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε τζόκινγκ στη γειτονιά ή ποδήλατο. Το περπάτημα στο βουνό, ειδικά αν πάτε εκδρομή , ή σε κοντινά πάρκα, βοηθάει πολύ. Το σημαντικό είναι να εκμεταλλευτείτε την περίοδο των γιορτών όχι μόνο για να δείτε φίλους, να φάτε και να πιείτε αλλά και για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση.

Με πληροφορίες από το eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved