Πώς να έχετε περισσότερη ενέργεια - Έξυπνα tips για κουρασμένες μαμάδες

Τι μπορείτε να κάνετε ώστε να έχετε ενέργεια και να μην αισθάνεστε μόνιμα κουρασμένες. 

Πώς να έχετε περισσότερη ενέργεια - Έξυπνα tips για κουρασμένες μαμάδες
Bigstock

Οι περισσότερες μαμάδες νιώθουν μια μόνιμη κόπωση.

Τρέχουν για να τα προλάβουν όλα αλλά η ενέργειά τους είναι στα πατώματα. Γι΄αυτό και μόλις καθίσουν στον καναπέ, δύσκολα βρίσκουν τη δύναμη να ξανασηκωθούν.

Αν νιώθετε ακριβώς το ίδιο, σαν κάποιος δηλαδή να σας έχει απομυζήσει, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να έχετε περισσότερη ενέργεια και καλύτερη διάθεση.

Καλό πρωινό

Το πιο πιθανό είναι να πίνετε ένα βιαστικό καφέ το πρωί και αυτόν, αν προλάβετε. Όμως ένα σωστό πρωινό δεν σας κρατά μόνο χορτάτες για αρκετές ώρες αλλά σας δίνει την ενέργεια που χρειάζεστε προκειμένου να ανταπεξέλθετε στις καθημερινές υποχρεώσεις.

kourasmeni-mama.jpg

Ύπνος

Ναι, ξέρουμε μπορεί να ακούγεται και ως ανέκδοτο ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά. Όμως, αν δεν κοιμάστε αρκετά, το πιθανότερο είναι ότι θα "σέρνεστε" το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Προσπαθήστε να κοιμάστε νωρίς το βράδυ, ακόμα κι αν αυτό σας στερήσει μερικές ώρες χαλάρωσης. Ο ύπνος είναι πιο σημαντικός.

Ενυδάτωση

Η κούραση είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα της αφυδάτωσης, γι' αυτό φροντίστε να πίνετε νερό τακτικά όλη την ημέρα.

Άσκηση

Όταν δεν έχετε ενέργεια, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να σηκωθείτε και περπατήσετε πόσο μάλλον να γυμναστείτε. Ωστόσο, το να αφιερώνετε λίγα λεπτά για άσκηση ( κάθε μορφής) είναι ένας πολύ καλός τρόπος όχι μόνο να ενισχύσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας αλλά και να βελτιώσετε τη διάθεσή σας.

kourasmeni-mama.jpg

Όρια

Τα όρια που θέτετε στην καθημερινότητά σας είναι μια άλλη σημαντική πτυχή της προστασίας του χρόνου και της ενέργειάς σας. Είναι απαραίτητα για να μπορέσετε να εξασφαλίσετε τον χρόνο που χρειάζεστε για να φροντίσετε τον εαυτό σας. Μόνο έτσι θα αποφύγετε την εξάντληση και θα έχετε καλή διάθεση.

Ρουτίνα

Η ρουτίνα, κάθε μορφής, στην πραγματικότητα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε την ψυχική σας υγεία. Λειτουργώντας στον αυτόματο πιλότο για καθημερινά πράγματα, σημαίνει ότι δεν αναλώνεστε σε σκέψεις και αποφάσεις που θα σας στερήσουν ενέργεια.

thiroeidis-kai-koposi.jpg

Βόλτες

Το να βρίσκεστε έξω στη φύση για μόλις 20 λεπτά έχει αποδειχθεί ότι παρέχει τόση ενέργεια όση αν πίνατε ένα φλιτζάνι καφέ. Επίσης, οι βόλτες βοηθούν να αποφορτιστείτε, να σκεφτείτε άλλα πράγματα αλλά και να εκτονωθείτε (που είναι επίσης πολύ σημαντικό για κάθε μαμά).

Με πληροφορίες από το mamafindsherway.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved