Tips για κουρασμένες μαμάδες:Καταπολεμήστε την κόπωση με τρεις τρόπους

Πώς θα απαλλαγείτε από την κούραση που νιώθετε καθημερινά.

Tips για κουρασμένες μαμάδες:Καταπολεμήστε την κόπωση με τρεις τρόπους

Η κούραση και η έλλειψη ενέργειας είναι λέξεις ιδιαίτερα γνώριμες στις μητέρες. Σύμφωνα με έρευνα για τη μητρότητα, το 86% αυτών δηλώνει περιστασιακή εξουθένωση, το 41% την αισθάνεται συχνά και το 6% νιώθει εξάντληση όλη την ώρα.

Είναι φυσικό για τις μητέρες να αισθάνονται κουρασμένες, καθώς δεν κοιμούνται αρκετά, προσπαθούν να κρατήσουν τις ισορροπίες μεταξύ της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και παράλληλα να βρουν λίγο χρόνο για τον εαυτό τους.

Είτε νιώθετε κόπωση ως νέα μαμά είτε είστε εξαντλημένη ως μαμά πλήρους απασχόλησης, μπορείτε με τις παρακάτω τρεις συμβουλές που προτείνει το mamabee.com να βρείτε την χαμένη σας ενέργεια και να νικήσετε την κούραση.

Σωστή διατροφή

Τα τρόφιμα που καταναλώνετε έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη συνολική υγεία σας. Τα φαγητά με υψηλή περιεκτικότητα σε ανθυγιεινά λίπη και ζάχαρη σας κάνουν να αισθάνεστε εξαντλημένες αμέσως μετά την κατανάλωσή τους. Στοχεύστε να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή λαχανικών, ποιοτικών πρωτεϊνών, φρούτων, υγιεινών λιπών και σύνθετων υδατανθράκων καθημερινά. Η σωστή διατροφή είναι επίσης ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσετε την υγεία σας.

Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας

Οι μαμάδες είναι γνωστό ότι είναι θέτουν πρώτες τις ανάγκες των άλλων και μετά τις δικές τους. Όταν αισθάνεστε εξάντληση, εστιάστε στην επαναφόρτιση των μπαταριών σας. Βρείτε πράγματα που σας χαλαρώνουν. Μερικές φορές το να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο με την ησυχία σας αρκεί για να σας ηρεμήσει και να σας φτιάξει τη διάθεση. Ο διαλογισμός μπορεί επίσης να σας κάνει να νιώσετε χαλαρές και έτοιμες να αντιμετωπίσετε το καθημερινό στρες.

Ασκηθείτε

Η γυμναστική, στον ήδη πολυάσχολο τρόπο ζωής σας, ίσως φαίνεται δύσκολη. Αλλά με τον καιρό, θα παρατηρήσετε πώς η άσκηση μπορεί να είναι επωφελής για εσάς. Σας βοηθά να αισθάνεστε πιο ενεργητικοί αλλά και πιο καλά με το σώμα σας. Όταν έχετε αυτοεκτίμηση, μπορείτε εύκολα να βελτιώσετε όλες τις πτυχές της ζωής σας. Είτε πηγαίνετε στο γυμναστήριο είτε ασκείστε στο σπίτι, επωφεληθείτε από την περίοδο άσκησης για να καθαρίσετε τις σκέψεις σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved