Μαμά, μην σταματάς να ονειρεύεσαι!

Η σπουδαιότητα των ονείρων στη ζωή μας.

Μαμά, μην σταματάς να ονειρεύεσαι!

Τα όνειρα, είναι κάτι που δεν μπορεί ποτέ και κανείς να μας κλέψει και μπορούμε να τα κυνηγήσουμε ανεξάρτητα εποχής, συνθηκών, ηλικίας.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να έχουμε όνειρα;

Κάνουν τη ζωή να αξίζει

Τα όνειρά μας είναι ο λόγος για να συνεχίσουμε, όταν οι δυσκολίες νιώθουμε ότι είναι ανυπέρβλητες. Αν σκεφτούμε τον μελλοντικό μας στόχο, εκεί που θέλουμε να φτάσουμε, αυτό θα μας δώσει τεράστια ψυχική δύναμη για να μην τα παρατήσουμε.

Είναι ο λόγος που ξυπνάμε κάθε πρωί και προσπαθούμε ξανά και ξανά. Που πέφτουμε και σηκωνόμαστε. Χωρίς τα όνειρά μας, δεν είμαστε τίποτα.

Θα συναντήσουμε συνοδοιπόρους στο όνειρο

Όταν έχουμε κίνητρο και ενθουσιασμό για την επιδίωξη των ονείρων μας, θα προσελκύσουμε και άλλους ανθρώπους που έχουν τις ίδιες αξίες και ενδιαφέροντα με εμάς.

Έτσι όταν οι καιροί είναι δύσκολοι και ο,τι ονειρευόμαστε φαντάζει τόσο αδύνατο, οι φίλοι μας και η οικογένειά μας θα είναι οι συνοδοιπόροι του ονείρου μας, θα είναι η δύναμή μας, θα είναι εκείνοι που θα μας πουν: «Πάμε να ζήσουμε το αδύνατο, πριν γίνει αδιανόητο».

Έμπνευση για τα παιδιά μας

Κάποια όνειρα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επιτευχθούν από άλλα, αλλά αυτό είναι που κάνει τον τελικό στόχο να αξίζει τον κόπο. Τα παιδιά μας θα βλέπουν μια μαμά που δεν τα παρατάει και θα είμαστε ένα φωτεινό παράδειγμα για εκείνα.

Τα παιδιά θα μάθουν ότι μπορούμε να πετύχουμε ό,τι βάλουμε στο μυαλό μας, αρκεί να έχουμε ένα πλάνο γι’ αυτό και κάθε μέρα να κάνουμε ένα βήμα προς το όνειρό μας.

Το παρακάτω βίντεο εξηγεί γιατί τα όνειρα είναι σπουδαία και γιατί δεν πρέπει να σταματήσουμε να τα κάνουμε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved