Σημάδια που δείχνουν ότι η μαμά χρειάζεται ένα διάλειμμα

Χρειάζονται τελικά οι μαμάδες ένα διάλειμμα ή όχι;

Σημάδια που δείχνουν ότι η μαμά χρειάζεται ένα διάλειμμα

Φυσικά και ναι.

Όπως κάθε άλλος άνθρωπος, έτσι και οι μαμάδες χρειάζονται οπωσδήποτε ένα διάλειμμα. Οι εργαζόμενες μαμάδες χρειάζονται ένα διάλειμμα και ναι, ακόμη και οι μητέρες που μένουν στο σπίτι χρειάζονται επίσης ένα διάλειμμα. Ίσως είναι πιο δύσκολο για τις μαμάδες να ένα pause στην καθημερινότητά τους για να συνειδητοποιήσουν ότι χρειάζονται ένα τάιμ άουτ. Μια μαμά δυσκολεύεται να βρει τον χρόνο να χαλαρώσει και όταν κάποια στιγμή, "πιάσει" τον εαυτό της να κάθεται, δυσκολεύεται να καταλάβει ότι αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι ένα διάλειμμα και όχι 5 λεπτά ξεκούρασης στον καναπέ της.

Ως μαμά, ο εγκέφαλός σας γνωρίζει ότι εάν δεν αισθάνεστε καλά ψυχικά και σωματικά, δεν μπορείτε να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας στην οικογένειά σας. Οι καθημερινές δραστηριότητες μπορούν να σας εμποδίσουν να αφιερώσετε χρόνο για να αξιολογήσετε την ψυχική και σωματική σας κατάσταση γι' αυτό και εμείς παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεστε ένα διάλειμμα.

mama na kanei dialeimma apo kathimerinothta 3

Συναισθηματικό κενό

Πραγματική αδυναμία να νιώσετε ένα συναίσθημα για πράγματα που συμβαίνουν γύρω σας, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε.

Αρρωσταίνετε συχνά

Το σώμα σας σας λέει ότι κάτι δεν πάει καλά. Θα μπορούσε να σας λέει ότι κάτι δεν πάει καλά όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά.

Ερεθίζεστε εύκολα

Πράγματα στα οποία δεν θα είχατε δώσει ποτέ καμία προσοχή πριν, ξαφνικά είναι πολύ έντονα και σας προκαλούν νεύρα.

Το σπίτι σας μοιάζει με χάος

Μπορεί να είναι μια αντανάκλαση της ψυχικής σας κατάστασης. Όταν δεν υπάρχει μέρος του σπιτιού σας που να είναι σε τάξη, θα πρέπει να σκεφτείτε αν έχει να κάνει με το πώς νιώθετε εσείς τη δεδομένη στιγμή.

Εκνευρίζεστε εύκολα με το παιδί σας

Φαίνεται ότι έχετε χάσει κάθε υπομονή με το παιδί σας και συνέχεια πιάνετε τον εαυτό σας να του μιλάτε με έναν τρόπο που συνήθως δεν θα το κάνατε.

Χαμηλότερη παραγωγικότητα

Παρατηρείτε ότι μπορείτε να κάνετε πολύ λίγα αυτές τις μέρες. Ίδιος αριθμός ωρών την ημέρα και ίδιος αριθμός καθηκόντων, αλλά ολοκληρώνετε λιγότερα από αυτά που συνήθως κάνατε.

mama na kanei dialeimma apo kathimerinothta 2

Αυπνία

Θέλετε να κοιμηθείτε και δεν μπορείτε. Μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένες και να ξέρετε ότι χρειάζεστε ύπνο, αλλά είναι να μην μπορείτε με τίποτα να κλείσετε τα μάτια σας έστω και για μια ώρα.

Καμία επιθυμία για κοινωνική αλληλεπίδραση λόγω του αισθήματος εξάντλησης

Προτιμάτε να μείνετε στο κρεβάτι ή στον καναπέ να ξεκουραστείτε παρά να πάτε οπουδήποτε έξω από το σπίτι ή να βγείτε με φίλους.

Αίσθημα μοναξιάς

Δεν είστε μόνες αλλά νιώθετε μόνες.

Αν νιώθετε παραπάνω από ένα από αυτά τότε ίσως να χρειάζεστε ένα διάλειμμα, μαμά.

με πληροφορίες από το kinunplugged.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved