Πώς το παιδί σας θα μάθει να πιστεύει στον εαυτό του

  • Πόσο πιστεύουμε στον εαυτό μας; Τι παράδειγμα δίνουμε στα παιδιά μας;
  • Μπορώ να γίνω το παράδειγμα για τα παιδιά μου, μόνο με τις πράξεις μου
  • Αυτοσεβασμός, αυτογνωσία, πίστη, τα τρία χαρακτηριστικά που οδηγούν τον άνθρωπο στην παντοδυναμία
Μαρία Πετρίδη
Πώς το παιδί σας θα μάθει να πιστεύει στον εαυτό του
Photo by Sandra Seitamaa on Unsplash

Συνήθως σκεφτόμαστε τα πιστεύω μας με όρους θρησκευτικούς ή δογματικούς και όντως αυτή είναι η φύση των περισσότερων πεποιθήσεων.

Πέρα όμως από τα θρησκευτικά πιστεύω υπάρχει μια μορφή βαθειάς πίστης ή ένα πάθος που μπορεί να δώσει νόημα στην ζωή μας και να την καθοδηγήσει: Η πίστη στον εαυτό μας.

Δεν υπάρχει ισχυρότερη καθοδηγητική δύναμη στον άνθρωπο από την πίστη. Ουσιαστικά, η ιστορία του ανθρώπου είναι ιστορία πίστης.

Όσο περισσότερα μαθαίνουμε για την ανθρώπινη συμπεριφορά, τόσο περισσότερα μαθαίνουμε για την εκπληκτική δύναμη που έχει η πίστη προς τον εαυτό μας, στην ζωή μας.
Αυτό συμβαίνει διότι όταν πιστεύουμε ότι κάτι είναι αλήθεια, είναι σαν να διατάζουμε τον εγκέφαλο μας να αναπαραστήσει αυτό που συμβαίνει.

Ο εγκέφαλος μας απλώς κάνει ότι του λέμε.

pisti ston eauto mas 1

Photo by Mathilde Langevin on Unsplash

Η πίστη μας είναι που καθορίζει πόσες από τις δυνατότητες μας μπορούμε να αξιοποιήσουμε. Από την άλλη μεριά οι πεποιθήσεις μας μπορούν να ενεργοποιήσουν ή να ανακάμψουν την δύναμη της πίστης. Διαμορφώνονται από το περιβάλλον μας, βρίσκονται και υποβόσκουν στον ασυνείδητο νου, ορίζουν την σκέψη τα συναισθήματα και τις αποφάσεις μας.

Η γνώση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να σπάσετε τα δεσμά των αποδυναμωτικών πεποιθήσεων.

Αν πιστεύετε στην επιτυχία, θα ενδυναμωθείτε και θα την πραγματοποιήσετε. Αν πιστεύετε στην αποτυχία, τα μηνύματα αυτά θα σας κάνουν να την βιώσετε.

Είτε λέτε ότι μπορείτε να κάνετε κάτι είτε όχι, έχετε δίκιο. Εδώ θα ήθελα να σκεφτείτε, ποιές είναι οι καλύτερες πεποιθήσεις που μπορεί να διατηρεί κανείς ώστε να ενδυναμώνει την πίστη προς τον εαυτό του, διεκδικώντας τις επιθυμίες και τα όνειρα του!

Κάντε μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν, επικεντρωθείτε σε στιγμές επιτυχίας, σε μικρές ή μεγάλες νίκες σας. Πάρτε δύναμη από αυτές και αποφασίστε να την μετατρέψετε σε καθαρή πίστη.

Κρίνετε τον εαυτό σας με ακεραιότητα ερμηνεύοντας τα λάθη του παρελθόντος, σαν το σκαλοπάτι που σας ανέβασε πιο ψηλά για να προχωρήσετε, σοφότεροι και πιο αποφασισμένοι, να συναντήσετε την επιτυχία.

Κάθε πρωί ξεκινήστε την ημέρα σας λέγοντας στον εαυτό σας. Ξέρω και πιστεύω στον εαυτό μου. Εγώ και μόνο εγώ μπορώ να δημιουργήσω την πραγματικότητα μου με ακλόνητη πίστη στον δημιουργό (εαυτό μου).

Μπορώ να γίνω το παράδειγμα για τα παιδιά μου, μόνο με τις πράξεις μου.

pisti ston eauto mas 3

Photo by Paige Cody on Unsplash

Μπορώ να επιλέξω το μονοπάτι της επιτυχίας αρκεί να πιστεύω ότι έχω την δύναμη να κινήσω ακόμη και βουνά.

Στην ιστορία της ανθρωπότητας παρά πολλές προσωπικότητες επώνυμες η ανώνυμες έδωσαν παραδείγματα πίστης νικώντας το φαινομενικά αδύνατο, προσφέροντας άλλοτε στην κοινωνία και άλλοτε στο άμεσο περιβάλλον τους, επιτεύγματα προερχόμενα από την πιστή της ανθρώπινης ικανότητας, και ακόμη περισσότερο του ανθρώπινου μεγαλείου.

Μπορούμε πάντα να στρέφουμε το βλέμμα μας σε αυτούς τους φάρους πίστης και δύναμης, να επιδιώκουμε να βρισκόμαστε όσο μπορούμε σε περιβάλλοντα όπου ανθούν ιδέες και δράσεις γεμάτες έμπνευση.

Οι έξυπνοι άνθρωποι αναζητούν πάντα άτομα, ιδέες και αλληλεπιδράσεις που λειτουργούν παρακινητικά βοηθώντας τους να ανακαλύψουν τις ποιότητες που θα τους ευθυγραμμίσουν με την πιστή σε έναν εαυτό πολύ ενδιαφέροντα ώστε με χαρά να θέλουν να τον ανακαλύψουν.

Τα παιδιά βλέπουν αισθάνονται και ρουφούν σαν σφουγγάρι ότι συμβαίνει στο περιβάλλον τους. Τρέφονται από τα μηνύματα και τα συναισθήματα που τους μεταφέρουμε.
Ας τα "εμβολιάσουμε" με την δύναμη της πίστης προς τον εαυτό τους. Είναι το πιο σημαντικό αντίδοτο απέναντι σε οποιαδήποτε αμφιβολία τους προκαλέσει στο μέλλον το περιβάλλον τους.

Αυτοσεβασμός, αυτογνωσία, πίστη, τα τρία χαρακτηριστικά που οδηγούν τον άνθρωπο στην παντοδυναμία.

Να θυμάστε πάντα την φράση του ΒΙΡΓΙΛΙΟΥ : Μπορούν διότι το πιστεύουν

Μαρία Πετρίδη
Accredited Life coach

monoesymporeis.com
Facebook: Marie Petridi
Instagram: mariepetridi

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved