Το ευ ζειν της μαμάς: Έξι πρωινές συνήθειες που κάνουν τη διαφορά

  • 30 δευτερόλεπτα ευγνωμοσύνης
  • Βάλτε ξυπνητήρι λίγο νωρίτερα
  • Πιες νερό
  • Φάει πρωινό
  • Βάλε μουσική
  • Στρώσε το κρεβάτι σου
Το ευ ζειν της μαμάς: Έξι πρωινές συνήθειες που κάνουν τη διαφορά

Η πρωινή ρουτίνα των μαμάδων περιλαμβάνει ελάχιστο προσωπικό χρόνο και πολύ τρέξιμο. Πρέπει να φτιάξεις πρωινό, να ετοιμάσεις τα παιδιά για το σχολείο και παράλληλα να ετοιμαστείς και η ίδια για τη δουλειά. Το να ξεκινάς όμως τη μέρα σου με άγχος δεν είναι καλό. Τι μπορείς να κάνεις; Σύμφωνα με το moms.com ορισμένες πρωινές συνήθειες μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις την ημέρα σου θετικά και να βελτιώσουν την ψυχική σου υγεία.

30 δευτερόλεπτα ευγνωμοσύνης

Kι όμως, μόλις 30 δευτερόλεπτα αρκούν για να ανεβάσουν την ψυχολογία σου, αναφέρει το Huffington Post. Όταν ξυπνάς και πριν σηκωθείς από το κρεβάτι ή όταν πας στο μπάνιο, αφιέρωσε 30 δευτερόλεπτα στον εαυτό σου και πες δυνατά ότι είσαι καλά, ότι τα καταφέρνεις μία χαρά και ότι είσαι ευγνώμων για όσα έχεις.

Βάλτε ξυπνητήρι λίγο νωρίτερα

Βάλτε ξυπνητήρι μόλις 10 με 15 νωρίτερα από όταν ξυπνήσουν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Αφιέρωσε αυτόν τον χρόνο στον εαυτό σου, κάνε ένα ντουζ, φτιάξε καφέ.

eu zin mamas prwini routina 1

Πιες νερό

Πριν πιείς καφέ ή φας πρωινό, πιες ένα ποτήρι δροσερό νερό. Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού επηρεάζει την ψυχολογία μας και σε βοηθάει να νιώσεις ότι κάνεις κάτι καλό για την υγεία σου.

Φάε πρωινό

Το πρωινό είναι το πρώτο και πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Μπορεί να λες ότι δεν προλαβαίνεις, το πρωινό όμως είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να θυσιάσεις. Όχι μόνο θα προσφέρεις στον οργανισμό σου ενέργεια και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, αλλά παράλληλα αφιερώνοντας αυτόν τον χρόνο σε εσένα και την οικογένεια θα σου φτιάξει τη διάθεση. Επιπλέον, μην ξεχνάς ότι τα παιδιά μιμούνται τη συμπεριφορά των γονιών τους και βλέποντας εσένα να μην τρως πρωινό, μην σου φανεί περίεργο αν αύριο κάνει το ίδιο κι εκείνο.

Βάλε μουσική

Η μουσική έχει θετική επίδραση στην ψυχολογία, γιατί λοιπόν να μην βάλεις το ραδιόφωνο ή την αγαπημένο σου playlist το πρωί όσο ετοιμάζεστε για σχολεία και δουλειές;

Στρώσε το κρεβάτι σου

Όπως αναφέρει το Self, το να φτιάχνεις το πρωί το κρεβάτι σου, σε κάνει να νιώθεις ότι έχεις καλύτερο έλεγχο της ζωής και της καθημερινότητάς σου. Χρειάζεται λίγα μόνο λεπτά και αν δεν το κάνεις ήδη, δεν έχεις παρά να το δοκιμάσεις.

Με πληροφορίες από moms.com, huffingtonpost.com, self.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved