Πώς θα αφήσω το μωρό μου για να επιστρέψω στη δουλειά μου;

Η στιγμή για να επιστρέψετε στην δουλειά σας μετά το διάστημα που πήρατε άδεια για την γέννηση του μωρού σας πλησιάζει.

Πώς θα αφήσω το μωρό μου για να επιστρέψω στη δουλειά μου;

Το άγχος για το ποιος θα φροντίζει το μωρό σας αλλά και πως θα είστε τόση ώρα μακριά του μεγαλώνει, αφού δεν είστε ακόμα σίγουρη ποιο είναι το κατάλληλο άτομο να το κάνει αυτό. Και προφανώς πανικοβάλλεστε.

Λοιπόν αυτό συμβαίνει στις περισσότερες μαμάδες του κόσμου, όταν πλησιάζει η ώρα που γυρνάνε στην δουλειά τους. Διαπιστώνουν πως τελικά, τους είναι πολύ δυσκολότερο από ότι περίμεναν να αφήσουν το μωρό τους.

Αν το ίδιο ωράριο που είχατε πριν τη γέννα, σας φαίνεται τρομακτικό, καλό είναι να σκεφτείτε την εναλλακτική του να διαπραγματευτείτε με τον εργοδότη σας για μια καλύτερη λύση.

Η δυνατότητα για πιο ευέλικτο ωράριο μπορεί να μην είναι τόσο αδύνατη όσο φαντάζεστε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δοκιμάσετε την αντίδραση του μιλώντας του για αυτό το ενδεχόμενο.

Ενημερώστε τον ότι σκέφτεστε να δουλέψετε με ένα μειωμένο ωράριο και πείτε του όσο πιο περιγραφικά μπορείτε τους λόγους που πιστεύετέ ότι θα μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα αυτή η επιλογή σας.

moro doulia 2

Δοκιμάστε να αναλύσετε όλα σας τα επιχειρήματα σχετικά με την νέα αλλαγή που θέλετε να κάνετε. Πως θα μπορείτε να είστε το ίδιο αποδοτική και πως δεν θα δημιουργήσετε κενά στις υποχρεώσεις σας.

Ακόμα μιλήστε με όσους συνάδελφους νιώθετε κοντά σας και δείτε πως μπορείτε να συνεννοηθείτε μαζί τους ώστε να συνεργαστείτε καλύτερα σε όποιο πρόβλημα προκύψει.

Αφού έχετε καταλήξει με τον εργοδότη σας, δείτε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να νιώθει το παιδί σας ασφαλές και να περνάει καλά όσο λείπετε.

Δεν είναι απαραίτητο να είναι πάντα ο παππούς ή η γιαγιά αυτό το άτομο. Μπορεί να κρίνετε πως νιώθετε καλύτερα να πείτε σε μια φίλη σας που δεν είναι απασχολημένη την ώρα που δουλεύετε, να το φροντίζει, καθώς νιώθετε πως την εμπιστεύεστε ή πως τρέφει μεγάλη αγάπη για τα παιδιά.

Ο νέος ρόλος της εργαζομένης μανούλας είναι δύσκολος και ίσως σας πάρει λίγο χρόνο μέχρι να προσαρμοστείτε. Μην απογοητευτείτε στην αρχή! Να είστε δεκτικές με την βοήθεια και να ξεκαθαρίσετε τι ακριβώς θέλετε και θα δείτε ότι θα γίνει με τον καιρό η νέα σας συνήθεια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved