Τα μυστικά στην καθημερινότητα κάθε σούπερ μαμάς!

Κάθε μανούλα τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ προκειμένου να προσφέρει το καλύτερο στην οικογένειά της.

Τα μυστικά στην καθημερινότητα κάθε σούπερ μαμάς!

Κάνει τα πάντα για να βλέπει τα αγγελούδια της να χαμογελούν και δεν τους χαλάει κανένα χατίρι. Για αυτό και το πρόγραμμά της είναι πάντα ασφυκτικά γεμάτο, τόσο με υποχρεώσεις όσο και με συναρπαστικές δραστηριότητες.

Όπως ξέρεις καλύτερα από τον καθένα, η ημέρα κάθε σούπερ μαμάς, ξεκινάει λίγο πιο νωρίς. Είναι εκείνη που ξυπνάει πρώτη, όταν οι υπόλοιποι κοιμούνται, προκειμένου να προετοιμάσει τα πάντα, από ένα πλούσιο και θρεπτικό πρωινό μέχρι τα ρούχα τους. Και αφού ξυπνήσει τα αγγελούδια της με ένα γλυκό φιλί, δεν σταματάει να σκέφτεται πώς θα κάνει την ημέρα τους πιο όμορφη, αναζητώντας δραστηριότητες που θα τα απασχολήσουν δημιουργικά και θα τα συναρπάσουν!

Υπάρχει τρόπος να κάνεις λίγο πιο εύκολη την καθημερινότητά σου; Συγκεντρώσαμε μερικά tips για να σε βοηθήσουμε να ξεπεράσεις τα εμπόδια που αντιμετωπίζεις και να περιποιηθείς τα μικρά σου με τον καλύτερο τρόπο.

Οργανώσου!

Με λίγη οργάνωση μπορείς να εξοικονομήσεις περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα αγγελούδια σου. Υπάρχουν «έξυπνες» λύσεις που μπορείς να ακολουθήσεις προκειμένου να κάνεις όλα όσα σε ευχαριστούν. Για παράδειγμα, δοκίμασε να ετοιμάσεις εύκολα γεύματα για ολόκληρη την εβδομάδα μέσα στο Σαββατοκύριακο, να τεντώσεις και να απλώσεις σωστά τα ρούχα για να αποφύγεις το σιδέρωμα και ξεμπερδεύεις με τις αγορές την Παρασκευή το απόγευμα! Έτσι, θα έχεις τα πάντα καθαρά και τακτοποιημένα, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Ένα extra tip, που μπορεί να σε βοηθήσει είναι να καταγράφεις μόνο τις πολύ σημαντικές υποχρεώσεις που πρέπει να ολοκληρώσεις κάθε εβδομάδα, φροντίζοντας να χωράς στο πρόγραμμα τη διασκέδαση!

KATHIMERINOTITA MAMAS 2

Μην ξεχνάς ποτέ το σακίδιο της σούπερ μαμάς!

Κάθε σούπερ μαμά, όπως και εσύ, περνάει πολύ χρόνο εκτός σπιτιού, καθώς τα πιτσιρίκια πάντα έχουν όρεξη για νέες περιπέτειες. Για αυτό, λοιπόν, φρόντισε να έχεις όλα σου τα «σύνεργα» προκειμένου να απολαμβάνεις περισσότερο τις στιγμές σου με τα παιδιά σου, χωρίς να αγχώνεσαι και να ανησυχείς. Πες «ναι» σε διασκεδαστικές δραστηριότητες στη Φύση, σε εκδρομές και κοντινές αποδράσεις. Άφησε τα μικρά σου ελεύθερα να τρέξουν, να παίξουν, να εξερευνήσουν, να πειραματιστούν!

Για να μην αγχώνεσαι έχε μαζί σου ένα σακίδιο, στο οποίο θα έχεις κάποιο υγιεινό και θρεπτικό σνακ, αντηλιακό και φυσικά, υγρά μαντηλάκια που μπορούν να σε σώσουν ακόμα και από τις πιο δύσκολες καταστάσεις. Εμείς εμπιστευόμαστε τα Zewa fresh to go γιατί είναι δερματολογικά ελεγμένα, με ουδέτερο ph και δεν περιέχουν οινόπνευμα. Θα χαρίσουν σε εσένα και τα μικρά σου μια αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας, όπου κι αν βρίσκεστε. Στο πάρκο, την παιδική χαρά, τη θάλασσα μπορούν να σου «λύσουν» τα χέρια και να σε βοηθήσουν να διατηρείς τα παιδάκια σου καθαρά πολύ εύκολα!

Διαχειρίσου «έξυπνα» τον χρόνο σου!

Μπορεί να μην προλαβαίνεις να πας γυμναστήριο, αλλά μπορείς να τρέξεις και να παίξεις με τα παιδάκια σου. Πες «ναι» σε μία ακόμη βόλτα στο πάρκο και αφήσου ελεύθερη να εξερευνήσεις τον κόσμο μαζί τους. Εναλλακτικά, μπορείς να εκμεταλλευτείς την ώρα που κοιμούνται για να κάνεις ασκήσεις στο σπίτι, παρακολουθώντας ένα βίντεο στο youtube, που είναι γεμάτο από tutorials για yoga, pilates και άλλους τύπους γυμναστικής που μπορεί να σου ταιριάζουν. Βρες χρόνο για να αθληθείς ή να κάνεις οτιδήποτε σε ευχαριστεί. «Κράτα» μία ώρα της ημέρας καθημερινά για εσένα, απλώς βάζοντας τα μικρά σου νωρίτερα στο κρεβάτι. Έτσι, θα έχεις ακόμη περισσότερη όρεξη για να μοιραστείς ακόμη περισσότερες νέες εμπειρίες μαζί τους την επόμενη ημέρα!

Αφιέρωσε ποιοτικό χρόνο στα παιδάκια σου και την οικογένειά σου. Ξέχνα τις υποχρεώσεις, υιοθέτησε πρακτικές λύσεις και απόλαυσε το παιχνίδι με τα πιτσιρίκια χωρίς στρες. Γιατί ένα χαμόγελό τους είναι αρκετό για να ξεχάσεις την κούραση και να σε γεμίσει αισιοδοξία και ενθουσιασμό!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved