Οι στιγμές του τοκετού – Ένα μοναδικό φωτογραφικό άλμπουμ

Στιγμιότυπα από όλα τα στάδια του τοκετού.

Οι στιγμές του τοκετού – Ένα μοναδικό φωτογραφικό άλμπουμ

Η Ρακέλ με τη νεογέννητη κόρη της αγκαλιά.

Instagram / monetnicolebirths

Η Monet Nicole είναι μαία και επαγγελματίας φωτογράφος τοκετού. Το προφίλ της στο Instagram είναι γεμάτο ιδιαίτερα και συγκινητικά στιγμιότυπα από τοκετούς στο σπίτι, στο μαιευτήριο, στο νερό, με καισαρική.

Ο τοκετός, θεωρεί η ίδια, είναι μία εμπειρία που αλλάζει κάθε γυναίκα που τον βιώνει για αυτό και επέλεξε να ασχοληθεί με τη φωτογράφιση γέννας επαγγελματικά. Αυτό που κάνει τις φωτογραφίες της τόσο ιδιαίτερες είναι ότι αποτυπώνουν την ωμή ομορφιά της γέννας, χωρίς φίλτρα και ωραιοποιήσεις.

Η Monet δημοσιεύει πολλές από τις φωτογραφίες που τραβά κατά καιρούς στο Instagram. Παράλληλα μοιράζεται σκέψεις της, εμπειρίες, ιστορίες μαμάδων.

Σε μία από τις τελευταίες έγραψε:

«Γνώρισα για πρώτη φορά τη Ρακέλ όταν ήμουν μόνο 18 χρονών. Ήμουν πρωτοετής στο κολέγιο - ενθουσιασμένη αλλά και τόσο φοβισμένη. Η Raquel ήταν η σύμβουλός μου και με έκανε να αισθανθώ αμέσως σημαντική και ασφαλής.

Άλλαξα πορεία τον επόμενο χρόνο και η ζωή προχώρησε και για τις δυο μας. Έγινα φωτογράφος τοκετού... έγινε γιατρός.

Καταφέραμε να ξαναβρεθούμε στον χώρο που γέννησε λίγο πριν συναντήσει για πρώτη φορά την κόρη της. Προσπάθησε με τόσο θάρρος και υπομονή... και συνειδητοποίησα ότι ήλπιζα ότι θα μπορούσα να την κάνω να νιώσει ορατή και ασφαλής, όπως είχε κάνει για μένα τόσα χρόνια πριν. Λατρεύω όταν η ζωή κάνει κύκλους έτσι... και διαπιστώνω ότι συμβαίνει τόσο συχνά στη γέννα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο από το να υποστηρίζεις τους ανθρώπους σε μερικές από τις καλύτερες και σκληρότερες στιγμές της ζωή τους.»

Η φωτογράφος μοιράστηκε στιγμιότυπα από τον τοκετό της Ρακέλ, πριν κατά τη διάρκεια και μετά τη γέννα και είναι ένα προς ένα μαγευτικά.

Δείτε τις φωτογραφίες στο παρακάτω post.

https://www.instagram.com/p/Cxv-4nwMkBd/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved