Τοκετός στις 43 εβδομάδες κύησης – Στιγμιότυπο μίας γέννας

Μαμά κρατά στην αγκαλιά της το νεογέννητο μωρό της και η Monet Nicole απαθανατίζει το τρυφερό στιγμιότυπο.

Τοκετός στις 43 εβδομάδες κύησης – Στιγμιότυπο μίας γέννας

Μαμά κρατά για πρώτη φορά το νεογέννητο μωρό της αγκαλιά. 

Instagram / monetnicolebirths

Η Monet Nicole είναι μαία και επαγγελματίας φωτογράφος τοκετού. Ο τοκετός, υποστηρίζει, είναι μία μοναδική εμπειρία και αλλάζει κάθε γυναίκα που τον βιώνει. Το ίδιο συνέβη σε εκείνη σε κάθε γέννα της, το ίδιο παρατηρεί ότι συμβαίνει στους εκατοντάδες τοκετούς που έχει παρευρεθεί.

Η φωτογράφος δημοσιεύει συχνά στιγμιότυπα τοκετού στο προφίλ της στο Instagram. Δεν κάνει όμως μόνο αυτό. Μοιράζεται εμπειρίες της, σκέψεις και ιστορίες μαμάδων που έχουν φέρει στον κόσμο τα μωρά τους στο σπίτι, στο μαιευτήριο, στο νερό, στον δρόμο.

https://www.instagram.com/p/CuVmyDStuho/

Σε πρόσφατη ανάρτησή της, η Monet, μίλησε για την παράταση τοκετού, δηλαδή όταν έχουν συμπληρωθεί οι 40 εβδομάδες εγκυμοσύνης και η έγκυος δεν έχει γεννήσει ακόμα. Η φωτογράφος απαθανάτισε μία μαμά που κρατά για πρώτη φορά το μωρό της αγκαλιά, λίγο μετά τον τοκετό στις 42 εβδομάδες κύησης.

«Όταν περιμένεις για χρόνια… και 43 εβδομάδες ακόμα για να συναντήσεις το μωρό σου που περίμενες τόσο καιρό. Αυτή η μαμά ήταν τόσο συνδεδεμένη με το σώμα της και το μωρό της.

Ήξερε πότε να αρνηθεί την παρέμβαση και ταυτόχρονα πότε να δεχθεί τη βοήθεια. Και στο τέλος της ημέρας, το μωρό της διάλεξε μόνο του τη γενέθλια ημερομηνία του και να, και οι δύο χαίρουν άκρα υγείας.»

Η συγκίνηση και η ανακούφιση που αποτυπώνονται στο πρόσωπο της μαμάς μιλούν από μόνα τους.

https://www.instagram.com/p/CwOVD9qLS0U/

Τοκετός μετά τις 40 εβδομάδες κύησης

Η κατάλληλη στιγμή για τον τοκετό είναι διαφορετική για την κάθε μαμά και το μωρό. Πολλές γυναίκες συμπληρώνουν και την 40η εβδομάδα κύησης και δεν έχουν γεννήσει ακόμα. Οι λόγοι για αυτό ποικίλουν. Σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει γίνει σωστός υπολογισμός της πιθανής ημερομηνίας τοκετού. Δεν λέγεται, άλλωστε, τυχαία και «πιθανή». Σε άλλες περιπτώσεις, οι γυναίκες συμπληρώνουν τις 42 εβδομάδες κύησης λόγω γονιδίων ή λόγω του μεγέθους και της θέσης του μωρού.

Το μωρό πάντως θεωρείται πλήρως ανεπτυγμένο από την 38η εβδομάδα μέχρι και την 42η εβδομάδα κύησης. Μετά και την 42η εβδομάδα ο κίνδυνος αυξάνεται για το μωρό. Με την πάροδο του χρόνου, ο πλακούντας, το όργανο που εφοδιάζει το μωρό με θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο γερνά και μπορεί να αφήσει ίχνη ασβεστίου και μετάλλων που εμποδίζουν τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων. Επίσης αυξάνεται ο κίνδυνος αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, μείωση αμνιακού υγρού και αυξημένο μέγεθος του εμβρύου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved