Το θαύμα της γέννησης – Φωτογραφίες τοκετού στο μαιευτήριο, στο σπίτι, στο νερό

Η Monet Nicole απαθανατίζει το πριν και το μετά τη γέννηση του μωρού.

Το θαύμα της γέννησης – Φωτογραφίες τοκετού στο μαιευτήριο, στο σπίτι, στο νερό

Μαμά στο μαιευτήριο κρατά το νεογέννητο μωρό της αγκαλιά.

Instagram / monetnicolebirths

Η Monet Nicole είναι μαία και μία επαγγελματίας φωτογράφος τοκετού με παγκόσμια αναγνώριση. Στο Instagram οι ακόλουθοί της ξεπερνούν τις 150 χιλιάδες και η κάθε της ανάρτηση συγκεντρώνει χιλιάδες likes.

Η φωτογράφος έχει παρευρεθεί σε εκατοντάδες γέννες ο λογαριασμός της στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα άλμπουμ γεμάτο φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα. Μαμάδες που γεννούν δυο μαιευτήριο, στο νερό, στο σπίτι, με φυσιολογικό τοκετό ή καισαρική. Νεογέννητα με το εμβρυϊκό σμήγμα λίγα δευτερόλεπτα μετά τη γέννησή τους. Μπαμπάδες που είναι παρόντες στον τοκετό και βοηθούν στη γέννηση του παιδιού τους.

https://www.instagram.com/p/Cnc5rpMNajh

Οι φωτογραφίες της Monet ξεχωρίζουν γιατί είναι αληθινές και αποτυπώνουν στιγμιότυπα από κάθε στάδιο του τοκετού όπως ακριβώς είναι. Η φωτογράφος συχνά μέσα από τις αναρτήσεις της μοιράζεται ιστορίες μαμάδων, σκέψεις δικές της, εμπειρίες.

Το πριν και μετά του τοκετού

Σε μία από τις τελευταίες της αναρτήσεις μοιράστηκε στιγμιότυπα από έναν τοκετό στο νερό. Η Monet δημοσίευσε δύο στιγμιότυπα, ένα πριν γεννηθεί το μωρό και ένα μετά. Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από ψηλά και δείχνουν ακριβώς το ίδιο σκηνικό και εικόνα με μόνη διαφορά ότι στη δεύτερη η μαμά κρατά το μωρό της αγκαλιά.

«Πόσο απίθανη διαφορά μπορεί να κάνει μία ώρα. Το καλύτερο πριν και μετά!» έγραψε.

Στιγμιότυπα τοκετού το σπίτι, στο μαιευτήριο, στο νερό

Η Monet δραστηριοποιείται στο Denver και έχει παρευρεθεί σε πολλούς τοκετούς στο νερό κάτι που φαίνεται και μέσα από τις φωτογραφίες της στο Instagram.

Ο τοκετός στο νερό είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο εξωτερικό. Γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένη πισίνα στο σπίτι ή σε ειδικούς χώρους. Το νερό έχει θερμοκρασία περίπου 37 βαθμούς C, ενώ ο τοκετός παρουσία μαιών και στα πλαίσια μίας συγκεκριμένης διαδικασίας που ακολουθείται αυστηρά. Στην επίτοκο δεν χορηγούνται φάρμακα και απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγκυμοσύνη να μην θεωρείται υψηλού κινδύνου και να είναι σύμφωνος ο γυναικολόγος.

https://www.instagram.com/p/CnVIHHNLkyb

Πολλές γυναίκες προτιμούν να γεννήσουν στο νερό λόγω των οφελών που έχει ο τοκετός στο συγκεκριμένο περιβάλλον: η μητέρα έχει ευκολία κινήσεων μέσα στο νερό, ενώ το ζεστό νερό τη χαλαρώνει και ανακουφίζει από πόνους. Το υδάτινο περιβάλλον της πισίνας, θυμίζει αρκετά εκείνο του αμνιακού σάκου, με αποτέλεσμα η μετάβαση από τη μήτρα στον έξω κόσμο για το βρέφος, να είναι πιο ομαλή.

Βέβαια, όπως και όπου και αν γίνεται ο τοκετός είναι μία εμπειρία συγκλονιστική. Αυτό πιστεύει και η ίδια η φωτογράφος η οποία επίσης υποστηρίζει ότι η εμπειρία της γέννας αλλάζει τη γυναίκα.

Δείτε στιγμιότυπα που έχει μοιραστεί η Monet μέσω Instagram στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved