Τοκετός στο σπίτι: Εννέα μοναδικά στιγμιότυπα

Η Monet Nicole απαθανατίζει τις ιδιαίτερες στιγμές μίας γέννας στο σπίτι.

Τοκετός στο σπίτι: Εννέα μοναδικά στιγμιότυπα
Instagram / monetnicolebirths

Ο τοκετός στο σπίτι γίνεται με την παρουσία μαίας και απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο τοκετός να γίνει με τη φυσιολογική μέθοδο και η εγκυμοσύνη να μην θεωρείται υψηλού κινδύνου. Είναι αρκετά διαδεδομένος στο εξωτερικό και ένας από τους λόγους που πολλές γυναίκες τον προτιμούν είναι ότι γίνεται σε ένα περιβάλλον οικείο και η νέα μαμά μπορεί να επιλέξει ποιοι θέλουν να είναι δίπλα της, από τον σύντροφο, μέχρι τα μεγαλύτερα παιδιά, γονείς και γενικά άλλα μέλη της οικογένειας.

https://www.instagram.com/p/ChIZAflJ_xq

Τοκετός στο σπίτι – Οι φωτογραφίες της Monet Nicole

Η Monet Nicole είναι μαία και επαγγελματίας φωτογράφου τοκετού. Έχει πολυετή εμπειρία και έχει παρευρεθεί σε περισσότερες από 800 γέννες. Πιστεύει ότι ο τοκετός αλλάζει κάθε γυναίκα που τον βιώνει και οι δικές της γέννες ήταν η έμπνευση και η αφορμή για να ασχοληθεί με αυτό το είδος φωτογράφισης επαγγελματικά.

O Instagram λογαριασμός της Monet είναι ένα εντυπωσιακό portfolio με φωτογραφίες τοκετού. Η φωτογράφος απαθανατίζει στιγμιότυπα από γέννες στο νερό, στο μαιευτήριο, στο σπίτι, και κοινό στοιχείο όλων είναι η μοναδικότητα της κάθε στιγμής. Στις φωτογραφίες της αποτυπώνονται συναισθήματα και στιγμές που ένας γονιός θα θυμάται για μία ζωή. Ένας ακόμα λόγος που έχουν ξεχωρίσει οι φωτογραφίες της είναι ότι αποτυπώνουν την ωμή ομορφιά της γέννας. Δεν ωραιοποιούν καταστάσεις, αλλά αναδεικνύουν την μαγεία της στιγμής.

https://www.instagram.com/p/CfUcj47J0BD

Η φωτογράφος συχνά μοιράζεται εμπειρίες και σκέψεις της μέσα από τις αναρτήσεις της. Πρόσφατα μοιράστηκε στιγμιότυπα από έναν τοκετό στο σπίτι και έγραψε στο Instagram:

«Τοκετός στο σπίτι μετά από καισαρική τομή. Μαγεία.

Ναι. Είναι κάτι παραπάνω από πιθανό να γεννήσεις στο σπίτι με ασφάλεια, περιτριγυρισμένη από εκείνους που αγαπάς μετά από έναν τοκετό με καισαρική.

Δεν είναι μία δοκιμαστική προσπάθεια, είναι ένα πλάνο που έχει σκεφτεί καλά.

Τις περισσότερες φορές, αυτές οι γέννες είναι επιτυχημένες, χαρούμενες, λυτρωτικές. Σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να συμβαίνουν, όπως και ξανά τοκετός με καισαρική πρέπει να συμβαίνει ξανά. Οι οικογένειες, όμως, έχουν το δικαίωμα επιλογής ο τοκετός να γίνει όπου αισθάνονται ασφαλείς και ότι τους καταλαβαίνουν.

Μπορείς να φανταστείς πόσο δυνατός ήταν αυτός ο τοκετός για αυτήν την οικογένεια. Γιατί μία γέννα μπορεί να επηρεάσει και τις επόμενες γενιές, έτσι δεν είναι;»

Δείτε τα στιγμιότυπα που δημοσίευσε η Monet Niocole στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved