Μπαμπάδες στο δωμάτιο τοκετού – Oι ασπρόμαυρες φωτογραφίες της βραβευμένης Barbara Aviz

Μπαμπάδες παρόντες στη γέννηση του παιδιού τους.

Μπαμπάδες στο δωμάτιο τοκετού – Oι ασπρόμαυρες φωτογραφίες της βραβευμένης Barbara Aviz
Instagram / barbaraaviz

Δεκαετίες πριν ο τοκετός θεωρούνταν καθαρά γυναικεία υπόθεση. Τα τελευταία χρόνια πολλοί είναι οι μπαμπάδες που μπαίνουν στην αίθουσα τοκετού και παρίστανται σε όλα τα στάδια της γέννας. Είναι εκεί να ακούσουν το πρώτο κλάμα του μωρού, να κρατούν το χέρι της συντρόφου τους. Ανησυχούν, συγκινούνται, κλαίνε από χαρά.

Η Barbara Aviz είναι επαγγελματίας φωτογράφος τοκετού και πολλές φορές έχει απαθανατίσει τέτοια στιγμιότυπα με μπαμπάδες παρόντες στην αίθουσα τοκετού. Η βραβευμένη φωτογράφος ασχολείται με τη φωτογράφιση τοκετού τα τελευταία έντεκα χρόνια. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Για χρόνια ασχολούμαι με τη φωτογραφία γενικά, μέχρι να εξειδικευτώ στην οικογενειακή φωτογραφία. Η πρώτη γέννα που φωτογράφισα ήταν το 2012 και από τότε έχω χάσει το μέτρημα από τις εκατοντάδες γεννήσεις και οικογένειες που έχω φωτογραφίσει μέχρι και σήμερα».

Το προφίλ της στο Instagram αποτελεί ένα υπέροχο portfolio με φωτογραφίες μαμάδων που κρατούν για πρώτη φορά το μωρό τους αγκαλιά, νεογέννητα που μόλις έχουν έρθει στον κόσμο.

https://www.instagram.com/p/CBlOlZWl16z

Μπαμπάδες στην αίθουσα τοκετού

Από τις φωτογραφίες της που ξεχωρίζουν είναι αυτές με μπαμπάδες στην αίθουσα τοκετού. Η Barbara απαθανατίζει τα τρυφερά στιγμιότυπα και στις φωτογραφίες της αποτυπώνονται τα έντονα συναισθήματα.

Δείτε κάποιες από αυτές στην gallery που ακολουθεί.

Η βραβευμένη φωτογραφία «Άγγιγμα ψυχής»

Το 2022 η Barbara Aviz κέρδισε το πρώτο βραβείο για την καλύτερη φωτογραφία τοκετού στον ετήσιο διαγωνισμό που διοργάνωσε η Διεθνής Ένωση Επαγγελματιών Φωτογράφων Τοκετού. Ο τίτλος; «Άγγιγμα Ψυχής».

Μία μαμά κρατά το νεογέννητο μωρό της αγκαλιά στο δωμάτιο τοκετού. Είναι συγκινημένη, κοιτάζει κατευθείαν στον φωτογραφικό φακό και το μωρό κρατά με το μικροσκοπικό του χεράκι τη μύτη της.

https://www.instagram.com/p/Ca5a6twFJLN
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved