Ο τοκετός στο σπίτι μέσα από επτά στιγμιότυπα

Οι φωτογραφίες της Monet Nicole αποτυπωνουν την ωμή και αυθεντική ομορφιά του τοκετού.

Ο τοκετός στο σπίτι μέσα από επτά στιγμιότυπα
Instagram / monetnicolebirths

Ο τοκετός είναι μία εμπειρία μοναδική και ιδιαίτερη για κάθε γυναίκα που τη βιώνει, με όποιον τρόπο και όπου και αν γίνεται αυτός. Ο τοκετός στο σπίτι είναι περισσότερο διαδεδομένος στο εξωτερικό και είναι δημοφιλής γιατί γίνεται σε ένα περιβάλλον φιλικό, οικείο όπου η μητέρα μπορεί να επιλέξει ποιοι θέλει να δίπλα της, από τον σύζυγό της, μέχρι τα μεγαλύτερα παιδιά και άλλα μέλη της οικογένειας.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο τοκετός να γίνει με την φυσιολογική μέθοδος και η εγκυμοσύνη να μην θεωρείται υψηλού κινδύνου.

Ο τοκετός στο σπίτι μέσα από επτά φωτογραφίες της Monet Nicole

Η Monet Nicole είναι μαία και επαγγελματίας φωτογράφος τοκετού. Θεωρεί ότι το τοκετός είναι μία συγκλονιστική εμπειρία που αλλάζει τη γυναίκα. Το ίδιο ένιωσε κι εκείνη, όπως αναφέρει στην προσωπική της ιστοσελίδα, και η γέννηση των παιδιών της ήταν η αφορμή για να ασχοληθεί με τη φωτογράφιση τοκετού επαγγελματικά.

Σήμερα, η Monet είναι μία από τις πιο καταξιωμένες φωτογράφους, έχει παρευρεθεί στις γέννες εκατοντάδων γυναικών και οι ακόλουθοί στο προφίλ της στο Instagram όπου μοιράζεται φωτογραφίες και σκέψεις της γύρω από τον τοκετό μετρά πάνω από 159 χιλιάδες ακολούθους.

Οι φωτογραφίες της ξεχωρίζουν για τον τρόπο που αποτυπώνουν τα στιγμιότυπα τοκετού. Αναδεικνύουν την ωμή ομορφιά της γέννας, δεν ωραιοποιούν καταστάσεις και καταφέρουν να μεταφέρουν απόλυτα τα συναισθήματα των γονιών και την ατμόσφαιρα όσων διαδραματίζονται στην αίθουσα τοκετού.

https://www.instagram.com/p/ClH7uThLXOB

Η Monet συνηθίζει στις αναρτήσεις της να περιγράφει και πώς βίωσε η ίδια ως μαία και φωτογράφος τον κάθε τοκετό. Σε μία από τις πιο πρόσφατες, περιγράφει μία γέννα στο σπίτι και γράφει για αυτήν:

«Μία γέννα στο σπίτι μέσα από επτά στιγμιότυπα.

Οι συσπάσεις ξεκίνησαν και γίνονταν πιο δυνατές καθώς έξω άρχισε να χιονίζει. Μέχρι και τη στιγμή που έφτασα, είχε ξεκινήσει ήδη να τρέμει έχοντας κάποιες από τις πιο δυνατές συσπάσεις και ήξερα ότι πλησίαζε η ώρα. Μπήκε στην μπανιέρα. Βγήκε από την μπανιέρα. Στάθηκε όρθια δίπλα στο κρεβάτι και γέννηση την κόρη της κατευθείαν στα χέρια του συζύγου της.

Ήταν μία κατάσταση χαώδης και υπέροχη. Το μωρό της γεννήθηκε μέσα στον αμνιακό σάκο.

Και μετά όλοι μαζί ξάπλωσαν στον καναπέ. Απλό, σκληρό, λυτρωτικό, πανέμορφο.»

Ακριβώς όσα περιγράφει παραπάνω η φωτογράφος αποτυπώνονται καλύτερα στις φωτογραφίες της.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved