Σώμα σε τοκετό: Πώς μοιάζει η διαστολή 10 cm (vid)

Στάδια τοκετού και διαστολή τραχήλου - Τι πρέπει να ξέρει μια γυναίκα

Έτσι μοιάζει η διαστολή 10 cm κατά τον τοκετό. Ο χρόνος που συνήθως απαιτείται μεταξύ της διαστολής 4 και 10 εκατοστών είναι περίπου 3,5 με 5 ώρες.

Αυτός ο οδηγός φρούτων, που θα δείτε στο βίντεο παραπάνω, δείχνει με έναν απίθανο τρόπο τη διαστολή τραχήλου βοηθώντας όλες τις γυναίκες να καταλάβουν πόσο απίθανα είναι τα σώματά τους.

Η διαστολή οφείλεται στην ακολουθία των ακούσιων και περιοδικών συσπάσεων, που εκδηλώνονται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα και με ολοένα αυξανόμενη διάρκεια, συχνότητα και ένταση. Αυτές οι συσπάσεις, βοηθούν τον τράχηλο να αλλάξει , να αποκτήσει μικρότερο μήκος, να μαλακώσει και να διασταλεί ώστε να περάσει το κεφάλι του μωρού. Αυτό είναι το πιο πολύωρο στάδιο του τοκετού. Όσο προχωράει η διαδικασία του τοκετού τόσο πιο επώδυνες γίνονται οι συσπάσεις. Αν η έγκυος θέλει να κάνει επισκληρίδιο, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να το ζητήσει. Η μαία θα έρχεται να εξετάζει συχνά τη μέλλουσα μαμά, μέχρι η διαστολή του τραχήλου να φτάσει τα 10 εκατοστά.

Τα 10 εκατοστά θεωρούνται τελεία διαστολή. Δηλαδή το τελευταίο στάδιο των αλλαγών που συμβαίνουν στον τράχηλο για να γεννηθεί το μωρό.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το θέμα εδώ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved