Τα κοκκινομάλλικα νεογέννητα του Instagram

Φωτογραφίες νεογέννητων με κόκκινα μαλλιά.

Τα κοκκινομάλλικα νεογέννητα του Instagram
Instagram / kandiandersonphotography

Τα φυσικό κόκκινο χρώμα στα μαλλιά είναι ιδιαίτερο και σπάνιο. Περίπου το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι κοκκινομάλληδες χαρακτηριστικό που κληροδοτείται από τις προγενέστερες γενιές στις επόμενες.

Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη γενετική μελέτη που έχει γίνει μέχρι σήμερα και η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, τα γονίδια που δίνουν το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά δεν είναι ένα, το γονίδιο MC1R όπως πίστευαν παλιότερα, αλλά οκτώ τα οποία ουσιαστικά ελέγχουν τη λειτουργία του γονιδίου MC1R.

https://www.instagram.com/p/BztiUnEIbhB

Φωτογραφίες νεογέννητων με κόκκινα μαλλιά

Τα κόκκινα μαλλιά έχουν τη δική τους χάρη. Τα νεογέννητα με κόκκινα μαλλάκια είναι αξιολάτρευτα και οι φωτογραφίες τους έχουν το δικό τους hashtag στο Instagram. Γονείς και επαγγελματίες φωτογράφοι έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες νεογέννητων με κόκκινα μαλλιά και το #gingernewborn έχει τις πιο cute φωτογραφίες.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κοκκινομάλληδων

Το ιδιαίτερο χρώμα στα μαλλιά δεν είναι το μόνο κοινό χαρακτηριστικό των κοκκινομάλληδων.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Anesthesiology, οι γυναίκες με κόκκινα μαλλιά χρειάζονται μεγαλύτερη ποσότητα αναισθητικού κατά 19% όταν απαιτείται αναισθησία για κάποια επέμβαση, σε σχέση με τις γυναίκες με σκούρα μαλλιά. Κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό προκαλείται από μετάλλαξη πρωτεΐνης η οποία εν μέρει δίνει το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά και το ανοιχτόχρωμο δέρμα. Η μετάλλαξη αυτή κάνει τους κοκκινομάλληδες πιο ευαίσθητους στον πόνο, άρα και πιο δύσκολο νααναισθητοποιηθούν.

Άλλο κοινό τους χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι αριστερόχειρες, το οποίο προκύπτει από υπολειπόμενα γονίδια.

Επίσης, οι κοκκινομάλληδες έχουν λιγότερα μαλλιά κατά μέσο όρο σε σχέση με τους ξανθούς ή τους μελαχρινούς. Σύμφωνα με έρευνες, άτομα με καστανά ή ξανθά μαλλιά έχουν περίπου 140.000 τρίχες, ενώ με κόκκινα μαλλιά μόνο 90.000.

Πηγή πληροφοριών: BBC, Reader's Digest

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved