Να κοιμάμαι στο ίδιο δωμάτιο με το παιδί ή στο ίδιο κρεβάτι;

Η διαφορά του να κοιμάσαι μαζί με το παιδί και να μοιράζεσαι το ίδιο κρεβάτι

Να κοιμάμαι στο ίδιο δωμάτιο με το παιδί ή στο ίδιο κρεβάτι;
Bigstock

Κάποιες φορές αυτά τα δύο τα βλέπουμε μαζί στα άρθρα, αλλά στην πραγματικά δεν σημαίνουν το ίδιο.

Με θολά μάτια, κάπου στις 3 π.μ. Το γκουγκλάρισμα δεν είναι ποτέ καλή ιδέα, αλλά μερικές φορές οι γονείς προσπαθούν να κάνουν το μωρό τους να κοιμηθεί. Όταν το λίκνισμα, το τάισμα, το ρέψιμο, η αλλαγή και τα παρακάλια—ναι, το έχω δοκιμάσει!—δεν έχουν αποτέλεσμα, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να πάρετε το μωρό σας στο δωμάτιό σας για μερικά λεπτάκια ώστε να κλείσετε και εσείς για λίγο τα μάτια σας. Προσθέστε σε αυτό το γεγονός ότι όλα όσα είχα διαβάσει για τον ύπνο μαζί με το παιδί, με οδηγούσαν στην απόλυτη καταστροφή. Είναι μεγάλη υπόθεση το να κοιμάστε μαζί με το μωρό σας; Τι γίνεται όταν μοιράζεστε το ίδιο κρεβάτι; Και ποια ακριβώς είναι η διαφορά μεταξύ αυτών των δύο;

ypnos-mwrou.jpg

Η κατανόηση των ορισμών και των συστάσεων σχετικά με τον κοινό ύπνο και την χρήση κοινού κρεβατιού είναι σημαντική για έναν αποτελεσματικό (και ασφαλή) βραδινό ύπνο για τη μαμά και το μωρό. Ειδικά επειδή οι συστάσεις ασφαλούς ύπνου της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας (AAP) άλλαξαν το 2022.

Η διαφορά μεταξύ του κοινού ύπνου και της χρήσης ίδιου κρεβατιού είναι σημαντική. Παρακάτω, αναλύουμε όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς.

Ο κοινός ύπνος και η χρήση ίδιου κρεβατιού δεν είναι το ίδιο

Παρά το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι μιλούν για τον κοινό ύπνο, όπως η Kourtney Kardashian και η Alicia Silverstone δεν σημαίνει ότι στην πραγματικότητα μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι με τα παιδιά τους. Αυτά τα δύο μπορεί να ακούγονται ίδια, αλλά έχουν μεγάλη διαφορά το ένα από το άλλο. Τα πάντα έχουν να κάνουν με το πού κοιμάται το παιδί.

«Η κύρια διαφορά μεταξύ του κοινού ύπνου και της χρήσης ίδιου κρεβατιού είναι το πού κοιμάται το βρέφος», λέει στο Motherly η Δρ Nilong Vyas, παιδίατρος στο Sleepless στο NOLA και ειδικός ιατρικής επιθεώρησης στο SleepFoundation.org. «Μερικές φορές οι φράσεις αυτές ακούγονται ως συνώνυμες, αλλά είναι αρκετά διαφορετικές. Ο κοινός ύπνος, για πολλές οικογένειες είναι όταν ένα παιδί κοιμάται στο κρεβάτι με τον γονέα ή τον φροντιστή».

Ο κοινός ύπνος είναι όταν ο γονιός και το παιδί κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο αλλά σε διαφορετικές επιφάνειες. Αυτό σημαίνει ότι ένας γονιός κοιμάται στο κρεβάτι του, ενώ το βρέφος στο καλάθι του ή το λίκνο που υπάρχει στον ίδιο χώρο. Για τα μεγαλύτερα παιδιά αυτό σημαίνει ότι κοιμούνται σε διαφορετικό κρεβάτι ή χώρο μέσα στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους. Όχι όμως στο ίδιο κρεβάτι.

Από την άλλη πλευρά «το να μοιράζεται ένας γονιός το ίδιο κρεβάτι με το παιδί του ή το μωρό», σημαίνει ότι όλοι κοιμούνται μαζί στην ίδια επιφάνεια.

Δεν συστήνεται οι γονείς να μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι με τα παιδιά που είναι κάτω του ενός έτους σύμφωνα με τις οδηγίες της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας, που πρόσφατα ανανεώθηκαν.

Μπορεί να είναι εντάξει να θηλάσετε ή να αγκαλιάσετε το μωρό σας στο κρεβάτι, μόνο όταν το μετακινήσετε στο δικό του κρεβάτι για να κοιμηθεί.

με πληροφορίες από το mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved