Πώς μπορεί να αποκτήσει το μωρό μία βραδινή ρουτίνα ύπνου;

Η βραδινή ρουτίνα ύπνου βοηθά το μωρό να κοιμηθεί καλύτερα και περισσότερες ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πώς μπορεί να αποκτήσει το μωρό μία βραδινή ρουτίνα ύπνου;
Bigstock

Η βραδινή ρουτίνα ύπνου χαλαρώνει και ηρεμεί το μωρό προετοιμάζοντάς το για να κοιμηθεί.

Πότε μπορεί να αποκτήσει το μωρό μία βραδινή ρουτίνα ύπνου

Τα νεογέννητα δεν μπορούν να διακρίνουν τη μέρα από τη νύχτα. Έτσι και αλλιώς οι πρώτες μέρες μετά τον τοκετό είναι και για το βρέφος μία περίοδος προσαρμογής, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να πιεστείτε να ακολουθήσετε μία βραδινή ρουτίνα ύπνου του μωρού ήδη από το πρώτο διάστημα

Στην 6η με 8η εβδομάδα θα είναι πιο εύκολο για εσάς και το μωρό να βρείτε μία βραδινή ρουτίνα ύπνου. Στην αρχή μπορεί να περιλαμβάνει λίγες δραστηριότητες όπως είναι το τάισμα ή το διάβασμα ενός βιβλίου.

Γιατί είναι σημαντική η βραδινή ρουτίνα για το μωρό

H βραδινή ρουτίνα ύπνου ενισχύει τον φυσικό κιρκάδιο ρυθμό του μωρού, βοηθώντας το να μπορεί να διακρίνει τη μέρα από τη νύχτα. Όσο το μωρό μεγαλώνει, το βοηθά επίσης να χαλαρώσει και να προετοιμαστεί για την ώρα του ύπνου.

Πιο συγκεκριμένα, η βραδινή ρουτίνα ύπνου:

Βοηθά το μωρό να κοιμηθεί πιο εύκολα. Μία ρουτίνα που περιλαμβάνει χαλαρωτικές δραστηριότητες δίνει σήμα στον εγκέφαλο του μωρού να προετοιμαστεί για τον ύπνο.

Προλαμβάνει τις διαταραχές ύπνου. Οι διαταραχές ύπνου, δηλαδή η άρνηση του μωρού να κοιμηθεί ή όταν ξυπνάει συχνά στον ύπνο του κατά τη διάρκεια της νύχτας, είναι συχνά φαινόμενα τον πρώτο χρόνο. Ακολουθώντας μία ρουτίνα ύπνου το μωρό θα μπορεί να βιώσει πιο ομαλά αυτά τα αναπτυξιακά στάδια.

Ενισχύει την ικανότητα εκμάθησης του μωρού. Ο ύπνος είναι σημαντικός και για την εγκεφαλική ανάπτυξη του μωρού καθώς βοηθά στην αφομοίωση όλων όσων μαθαίνει το παιδί κατά τη διάρκεια της μέρας.

Χαλαρώνει και τη μαμά. Η βραδινή ρουτίνα ύπνου βοηθά και εσάς να χαλαρώσετε και να δεθείτε με το μωρό.

Τι να κάνετε για να αποκτήσει το μωρό μία βραδινή ρουτίνα ύπνου;

Η βραδινή ρουτίνα ύπνου μπορεί να περιλαμβάνει διάφορες χαλαρωτικές δραστηριότητες και σε πρώτη φάση αρκεί να δείτε ποιες από αυτές προτιμά το μωρό σας.

Οι πιο συνηθισμένες δραστηριότητες που είναι αποτελεσματικές για τις περισσότερες περιπτώσεις είναι οι εξής:

  • Ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Το ζεστό νερό είναι χαλαρωτικό αν και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων συμβουλεύει τους γονείς να μην κάνουν μπάνιο το μωρό καθημερινά, καθώς μπορεί να κάνει την ευαίσθητη επιδερμίδα του ξηρή.
  • Φαγητό και αγκαλιές. Πάρτε αγκαλιά το μωρό σας και θηλάστε το ή δώστε του το γάλα με το μπιμπερό. Εάν το μωρό κοιμάται κατά διάρκεια που το ταΐζει, δοκιμάστε να ξεκινήσετε τη βραδινή σας ρουτίνα με το τάισμα.
  • Διάβασμα. Καθίστε αναπαυτικά σε μία πολυθρόνα και διαβάστε στο μωρό σας ένα βιβλίο με ήρεμη και απαλή φωνή.
  • Βρεφικό μασάζ. Σύμφωνα με έρευνες, το βρεφικό μασάζ λίγο πριν τον ύπνο μπορεί να αυξήσει την παραγωγή της μελανίνης, γνωστής και ως ορμόνη του ύπνου.
  • Λευκός θόρυβος. Οι λευκοί θόρυβοι μοιάζουν με τους ήχους που άκουγε το μωρό στη μήτρα και βοηθούν πολλά από τα παιδιά να κοιμηθούν πιο εύκολα και καλύτερα.

Τι άλλο να έχετε στα υπόψη:

Καλό είναι να κοιμίζετε κάθε βράδυ το μωρό στο ίδιο μέρος και την ίδια ώρα.

Δημιουργήστε την κατάλληλη ατμόσφαιρα: χαμηλώστε το φως, αφήστε κινητά και τάμπλετ στην άκρη και δημιουργήστε ένα περιβάλλον όσο το δυνατόν πιο χαλαρωτικό.

Με πληροφορίες από whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved