Γιατί η μαμά πρέπει να αφήνει το μωρό μόνο του με τον μπαμπά στο σπίτι

Είναι ένας καλός τρόπος να δεθεί ο μπαμπάς με το μωρό και η μαμά να έχει λίγο χρόνο για τον εαυτό της.

Γιατί η μαμά πρέπει να αφήνει το μωρό μόνο του με τον μπαμπά στο σπίτι
Bigstock

Για μια μαμά είναι δύσκολο να αποχωριστεί το μωρό της, ειδικά το νεογέννητο.

Πιστεύει ότι κανείς, ούτε καν ο σύντροφός της τον οποίο αγαπά και εμπιστεύεται, δεν ξέρει να φροντίσει το μωρό τους όπως η ίδια.

Γενικά, υπάρχει η προκατάληψη ότι οι άνδρες δεν μπορούν να προσέχουν τα μωρά όπως οι γυναίκες και μια μαμά μπορεί να πέσει θύμα αυτής χωρίς καν να το συνειδητοποιεί.

Η πίεση που δέχονται είναι μεγάλη και ο μόνος τρόπος για να νιώσουν σίγουροι για τον ρόλο τους είναι να μείνουν μόνοι με το μωρό.

binteo-me-mpampades.jpg

Το έχουν ανάγκη

Οι μαμάδες έχουν το λεγόμενο «μητρικό ένστικτο» που τις βοηθά να φροντίζουν το μωρό τους χωρίς καν να το σκέφτονται. Οι μπαμπάδες πάλι θα πρέπει να καταβάλουν προσπάθεια.

Σύμφωνα με το Smart Parenting , ο μόνος τρόπος για να τους βοηθήσουν να τους αφήσουν με μόνους με το μωρό. Μόλις αφιερώσουν λίγο χρόνο στη φροντίδα του, η αυτοπεποίθησή τους θα αυξηθεί και θα ξέρουν ότι είναι απόλυτα ικανοί να προσέχουν το μωρό τους.

Έχουν τον δικό τους τρόπο

Οι μπαμπάδες ξέρουν ότι η κάθε μαμά θέλει να γίνονται τα πράγματα με τον τρόπο της κι αυτό τους δημιουργεί πρόσθετο άγχος. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η HuffPost , συχνά αισθάνονται το βλέμμα των συζύγων πάνω τους, όταν αλληλεπιδρούν με το μωρό. Τα κρατάνε σωστά; Το καθάρισαν όπως έπρεπε; Του έβαλαν καλά την πάνα; Εκείνο όμως που πρέπει να θυμούνται οι μαμάδες είναι επειδή ο μπαμπάς κάνει κάτι διαφορετικό δεν σημαίνει ότι είναι λάθος.

mpampas-patrotita-niothei.jpg

Δένονται με το μωρό

Ο χρόνος που περνά ένας μπαμπάς με το μωρό του είναι πολύτιμος. Σύμφωνα με το The Pump Station , έχουν γίνει μελέτες που έδειξαν ότι ο δεσμός μεταξύ πατέρα και βρέφους μεγάλωσε πολύ περισσότερο όταν ήταν μαζί χωρίς τη μαμά τριγύρω.

Ανακάλυψαν επίσης ότι αυτή η απουσία βελτίωσε επίσης τον δεσμό μεταξύ μητέρας και μωρού, και αυτό πιθανότατα οφειλόταν στο ότι μια μητέρα έκανε το διάλειμμα που χρειαζόταν για να επαναφορτίσει τις μπαταρίες της και να έχει περισσότερες δυνάμεις.

Με πληροφορίες από το babygaga.com

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2023 Mothersblog.gr - All rights reserved