Τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι γονείς με τα νεογέννητα

Ποια λάθη κάνουν οι νέοι γονείς με το νεογέννητο μωρό τους.

Τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι γονείς με τα νεογέννητα

Όταν πρόκειται για την ανατροφή και τη φροντίδα ενός μωρού, πολλοί νέοι γονείς θα παραδεχτούν ότι δεν ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν.

Κι αυτό είναι λογικό.

Κανείς άλλωστε δεν είναι τέλειος – ειδικά οι νέοι γονείς.

Είτε έχετε ήδη ένα μωρό, είτε το περιμένετε, μπορείτε να ενημερωθείτε για τα πιο συνηθισμένα γονεϊκά λάθη, και ίσως ορισμένα από αυτά τα αποφύγετε.

Σταθερά γεύματα μωρού

Τις πρώτες εβδομάδες, το μωρό πρέπει να τρώει κάθε δύο έως τρεις ώρες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το ταϊζετε ακόμα κι αν δείχνει ότι δεν πεινάει.Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, το να ξυπνήσετε το μωρό σας από έναν ήρεμο ύπνο είναι πραγματικά απαραίτητο στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής του για να διασφαλιστεί ότι λαμβάνει αρκετό γάλα για να συνεχίσει να μεγαλώνει. Απλώς να θυμάστε ότι τα νεογέννητα θα πρέπει να εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να τρέφονται κατόπιν αιτήματος και δεν πρέπει ποτέ να στερούνται το φαγητό επειδή δεν είναι η προγραμματισμένη τους ώρα.

lathi gonion me neogennito2

Ρέψιμο μωρού

Ένα από τα βασικά λάθη που κάνουν οι γονείς με τα νεογέννητα είναι ότι δεν αφιερώνουν χρόνο για να ρευτούν σωστά. Το ρέψιμο βοηθά τα μωρά να αποφύγουν τυχόν προβλήματα παλινδρόμησης ή άλλες ενοχλήσεις με το στομάχι τους.

Λάθη στην ανάμειξη της φόρμουλας ή στον θηλασμό

Οι γονείς μπορεί να αναμειγνύουν λάθος τη φόρμουλα καθιστώντας την πολύ συμπυκνωμένη ή αραιωμένη.Οι μητέρες που θηλάζουν μπορεί να μην έχουν το μωρό πλήρως κολλημένο στο στήθος, οπότε ενώ το μωρό φαίνεται σαν να θηλάζει, στην πραγματικότητα δεν καταπίνει και δεν τρέφεται. Μπορείτε να αντλήσετε το μητρικό γάλα και να το δώσετε με μπιμπερό για να κατανοήσετε καλύτερα πόσο καλά τρώει το μωρό σας , αν έχετε αμφιβολίες.

Ντύσιμο μωρού

Πολλοί νέοι γονείς κρατούν το μωρό τους είτε πολύ ζεστό από φόβο μήπως παγώσει είτε πολύ δροσερό από φόβο υπερθέρμανσης. Εάν το μωρό είναι παγωμένο, τότε το σώμα του θα χρειαστεί να κάψει επιπλέον θερμίδες για να αυξήσει τη θερμοκρασία του. Εάν υπερθερμανθεί , μπορεί να γίνει ληθαργικό και να κινδυνεύσει από SIDS (Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου).

Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι τα νεογέννητα δεν έχουν ακόμη καλή κυκλοφορία αίματος, επομένως το να έχει δροσερά χέρια και πόδια είναι φυσιολογικό. Για να ελέγξετε με ακρίβεια τη θερμοκρασία του πυρήνα του σώματος του μωρού σας, θα πρέπει να αισθανθείτε το στήθος, την κοιλιά ή την πλάτη του. Ο πυρήνας ενός μωρού πρέπει να είναι πάντα ζεστός και στεγνός στην αφή, όχι ζεστός, ιδρωμένος ή κρύος.

lathi gonion me neogennito3

Αλλαγή πάνας

Η αλλαγή πάνας του μωρού πρέπει να γίνεται έγκαιρα. Διαφορετικά θα ερεθιστεί η περιοχή γύρω από την πάνα ενώ ενδέχεται να προκληθούν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να αλλάζετε την πάνα του νεογέννητου κάθε δύο με τρεις ώρες.

Σωστή θέση ύπνου μωρού

Η τοποθέτηση των μωρών ανάσκελα στην κούνια είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να κοιμηθεί ένα βρέφος. Επίσης είναι σημαντικό να του αλλάζετε θέση όταν είναι ξύπνιο και ξαπλωμένο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, φροντίστε να το αγκαλιάζετε και να το μεταφέρετε συχνά. Το βοηθάει να βλέπει τον κόσμο γύρω του, να δυναμώνει τους μυς του λαιμού του και να δένεται μαζί σας.

Αγκαλιά από τρίτους

Αποφύγετε να κρατούν αγκαλιά το νεογέννητο μωρό σας ή να το φιλούν, συγγενείς ακόμα και φίλοι. Υπάρχουν πολλές ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν μέσω αερομεταφερόμενων σταγονιδίων ( και χωρίς εμφανή συμπτώματα). Το μικρό σας θα μπορούσε εύκολα να αρρωστήσει και ειδικά όταν το ανοσοποιητικό του δεν είναι ανεπτυγμένο.

lathi gonion me neogennito1

Μη πιστεύετε όσα ακούτε

Η αλήθεια είναι ότι, ανεξάρτητα από το πόσα ξέρετε, υπάρχουν πάντα περισσότερα να μάθετε, και το ίδιο ισχύει και για άλλους γονείς. Ενώ οι συμβουλές από έμπειρους γονείς μπορεί να είναι χρήσιμες κατά καιρούς, εξακολουθούν να υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν λειτουργούν σε όλους. Οι μέθοδοί σας μπορεί να διαφέρουν, εφόσον όμως η ασφάλεια του μωρού σας προέχει, θα πρέπει να ακολουθείτε το ένστικτό σας.

Πηγή: woolino.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved