Η ζωή με τετράδυμα – Οι αναρτήσεις μίας μαμάς

Μαμά περιγράφει μέσα από τις αναρτήσεις της την καθημερινότητα με τετράδυμα και ένα ακόμα μεγαλύτερο παιδί.

Η ζωή με τετράδυμα – Οι αναρτήσεις μίας μαμάς
Instagram / helloquadruplets

Τα τελευταία χρόνια οι μέθοδοι υποβοηθούμενης παραγωγής έχουν οδηγήσει σε αύξηση των πολύδυμων κυήσεων. Σύμφωνα με το US Department of Health & Human Services, σε σχέση με το 1980 οι πιθανότητες δίδυμης κύησης έχουν αυξηθεί κατά 75%, ενώ ακόμα περισσότερο έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες τρίδυμης κύησης.

Και αν το να μεγαλώνεις δίδυμα ή τρίδυμα σας φαίνεται ζόρικο, φανταστείτε την καθημερινότητα με τετράδυμα. Η Dayna Childress είναι μαμά τετράδυμων και μέσα από τον Instagram λογαριασμό Hello Quadruplets που έχει δημιουργήσει μοιράζεται στιγμιότυπα της καθημερινότητάς της.

https://www.instagram.com/p/B8SU1PwAR4a

Η Dayna και ο σύζυγός της έχουν ακόμα έναν μεγαλύτερο γιο και τα τετράδυμα ήρθαν στη ζωή τους μετά από τρεις αποβολές. Η νεαρή μητέρα αποκαλεί τα πέντε της παιδιά «θαύματα» και τα τελευταία χρόνια αποτυπώνει το ιδιαίτερο ταξίδι στη μητρότητα με τις φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσιεύει. Οι ακόλουθοί της στο Instagram ξεπερνούν τις 389 χιλιάδες και η κάθε της ανάρτηση συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες likes.

https://www.instagram.com/p/B40HZFkAeu4

Εκτός από υπέροχες φωτογραφίες, η Dyana μοιράζεται εμπειρίες και σκέψεις της και πολλές μαμάδες ταυτίζονται μαζί της.

Λίγο μετά τη γέννηση των τετράδυμων, η νεαρή μητέρα είχε δημοσιεύσει μία φωτογραφία με το σημάδι από την καισαρική της τομή και είχε γράψει στην ανάρτησή της:

«Όταν ξύπνησα μετά την καισαρική τομή το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πώς θα μπορούσα να κρατάω και τα τέσσερα μωρά μου μαζί; Πώς με πρόδωσε έτσι το σώμα μου έτσι; Γεννήθηκαν τρεις εβδομάδες νωρίτερα από το αναμενόμενο. Ακόμα κατηγορώ τον εαυτό μου εκείνο το βράδυ που σηκώθηκα από το κρεβάτι και σκέφτομαι ότι αν δεν είχα σηκωθεί εκείνη τη στιγμή ίσως να μην έσπαγαν τα νερά από τον σάκο του Simon και ίσως να έμενε στην κοιλιά λίγο παραπάνω. Μετά όμως σκέφτομαι, και αν εξακολουθούσα να κοιμόμουν όταν έσπαγαν τα νερά; Αν καθυστερούσα; Θα ήταν ακόμα ζωντανός; Όπως και να έχει, ακόμα και τώρα υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι δεν ξέρω εάν ή πόση ώρα ο ομφάλιος λώρος του ήταν συμπιεσμένος, εάν είχε χάσει οξυγόνο, εάν θα τον επηρεάσει κάπως στην ανάπτυξή του.

Πρέπει να σταματήσω να έχω αυτές τις ανησυχίες, να σταματήσω να κατηγορώ το σώμα μου και να αρχίσω να το επαινώ γιατί ακόμα και τώρα έκανε κάτι φανταστικό. Μεγάλωσα τέσσερα παιδιά με τη μία και όλοι τα καταφέραμε ξανά και ξανά καλύτερα από ότι περιμέναμε. Είχα τόσους γιατρούς που μου έλεγαν ότι τα μωρά μου δεν θα τα κατάφερναν ή ακόμα και αν τα κατάφερναν ότι θα είχαν κάποιο πρόβλημα υγείας. Ε λοιπόν, τους διέψευσα.»

https://www.instagram.com/p/B8W4X69gXiN

Η Dyana δημοσιεύει φωτογραφίες των παιδιών της από την καθημερινότητά τους και τις δραστηριότητες που κάνουν μέσα στη μέρα. Οι δυσκολίες πολλές, εξίσου πολλές όμως είναι και οι όμορφες στιγμές.

https://www.instagram.com/p/CLhZfKAAvWX

Σήμερα τα δίδυμα είναι τριών ετών. Δείτε φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει όλα αυτά τα χρόνια η Dyana στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved