Απίστευτο κι όμως αληθινό: Μητέρα κυοφορεί ταυτόχρονα δύο ζευγάρια πανομοιότυπων διδύμων

Οι πιθανότητες είναι 1 στα 10.000.000.

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Μητέρα κυοφορεί ταυτόχρονα δύο ζευγάρια πανομοιότυπων διδύμων
Go Fund Me

Η Ashley Ness κυοφορεί δύο ζευγάρια πανομοιότυπων διδύμων, κάτι εξαιρετικά σπάνιο με τις πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο να υπολογίζονται στις 1 στα 10.000.000.

Για την 35χρονη, ήδη βιολογική μητέρα ενός κοριτσιού και θετή δύο αγοριών, η είδηση της εγκυμοσύνης της ήταν έτσι και αλλιώς μία έκπληξη. Δεν είχε συμπτώματα και έμαθε ότι ήταν έγκυος στον ετήσιο ραντεβού της στον γυναικολόγο. Όταν πια η εγκυμοσύνη επιβεβαιώθηκε, ο γιατρός αρχικά είδε στον προγραμματισμένο υπέρηχο ότι περιμένει δίδυμα. Λίγα λεπτά αργότερα είδε και το δεύτερο ζευγάρι διδύμων. Τα τέσσερα έμβρυα ήταν σε δύο αμνιακούς σάκους δηλαδή δεν πρόκειται απλώς για τετράδυμα αλλά για δύο ζευγάρια πανομοιότυπων διδύμων.

ashley ness fotografies tetradiuma

Πηγή φωτογραφίας: Lindsey Wakefield Photography

Ο γιατρός και καθηγητής γυναικολογίας, dr Ahmet Baschat, ο οποίος ασχολείται με την προγεννητική φροντίδα της Ashley, εξηγεί το φαινόμενο:

«Αυτό συμβαίνει όταν δύο ωάρια γονιμοποιούνται την ίδια στιγμή και το κάθε γονιμοποιημένο ωάριο διαιρείται ξανά. Επειδή κάθε διαιρεμένο ωάριο παραμένει μέσα στον δικό του πλακούντα -σε αντίθεση με τα παραδοσιακά τετράδυμα όπου το κάθε ένα γονιμοποιημένο ωάριο είναι και στο δικό του ξεχωριστό πλακούντα – το αποτέλεσμα είναι δύο ζευγάρια πανομοιότυπων διδύμων.»

O dr Baschat έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας και αναφέρει ότι πρόκειται για μια εγκυμοσύνη υψηλού κινδύνο.

Η Ashley ζει με την κόρη της, τον σύντροφό της και τα δύο του παιδιά στην Μασαχουσέτη. Πριν από αυτήν την εγκυμοσύνη, η νεαρή μητέρα είχε τέσσερις αποβολές. «Είχα αποδεχτεί ότι ο Θεός με ευλόγησε με ένα μόνο παιδί και φρόντισα τα παιδιά του Val σαν δικά μου» αναφέρει η 35χρονη σε συνέντευξή της. «Ποτέ δεν περίμενα ότι τελικά θα έκανα και άλλο παιδί και τα νέα ήταν για αυτήν ένα μεγάλο σοκ.»

tetradima panomoiotupa diduma

Πηγή φωτογραφίας: Go Fund Me

Τα νέα μέλη της οικογένειας θα είναι δύο κορίτσια και δύο αγόρια. «Είναι πραγματικά ευλογία» αναφέρει η εγκυμονούσα η οποία επίσης σε συνέντευξή της εκμυστηρεύτηκε χιουμοριστικά το άγχος της ότι θα μπερδεύει τα παιδιά και ότι θα την κάνουν ό,τι θέλουν.

Όσο για το πότε θα έρθουν στον κόσμο τα νέα μέλη της οικογένειας, αυτήν την στιγμή η Ashley διανύει την 25η εβδομάδα κύησης. Μία εγκυμοσύνη με ένα έμβρυο διαρκεί 40 εβδομάδες, στην περίπτωση της 35χρονης ωστόσο, έχει ήδη κανονιστεί ο τοκετός με καισαρική τομή στις 30-32 εβδομάδες.



Με πληροφορίες από people.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved