Μαμά φωτογραφίζει τα τετράδυμα παιδιά της σε απολαυστικές πόζες

Τετραπλή χαρά…

Μαμά φωτογραφίζει τα τετράδυμα παιδιά της σε απολαυστικές πόζες
instagram @matthews_quad_squad

Η Tina Matthews είναι μητέρα τεσσάρων μωρών. Τα τετράδυμα, δύο αγόρια και δύο κορίτσια, πρωταγωνιστούν στις αναρτήσεις της στο Instagram ενθουσιάζοντας τους followers της.

Πολύδυμη κύηση

Με τον όρο πολύδυμος (ή πολύδημη) κύηση αναφερόμαστε στην ταυτόχρονη κυοφορία πλέον του ενός εμβρύου.Έτσι αν έχουμε δύο έμβρυα, μιλάμε για δίδυμη κύηση, αν έχουμε τρία έμβρυα για τρίδυμη κύηση κ.ο.κ.

Σύμφωνα με τον γυναικολόγο Μενέλαο Λυγνό υπάρχουν δύο βασικά «είδη» διδύμων:

  • Τα μονοωγενή ή μονοζυγωτικά. Τα δίδυμα αυτά προήλθαν από τη γονιμοποίηση ενός μόνον ωαρίου. Στη συνέχεια το έμβρυο, που προέκυψε διαιρέθηκε πλήρως και τοιουτοτρόπως δημιουργήθηκαν δύο ξεχωριστά έμβρυα. Τα έμβρυα, που θα προκύψουν έχουν πανομοιότυπο γενετικό υλικό. Τα αδελφάκια αυτά είναι τα δίδυμα, που «μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό».
  • Τα διωογενή ή διζυγωτικά. Τα δίδυμα αυτά προήλθαν από τη γονιμοποίηση δύο διαφορετικών ωαρίων. Τα έμβρυα, που θα προκύψουν έχουν διαφορετικό γενετικό υλικό. Τα αδελφάκια αυτά είναι τα δίδυμα, που «μοιάζουν απλά σαν αδέλφια», ενώ ενδέχεται να έχουν και διαφορετικό φύλο. Η διζυγωτική κύηση συνδέεται με πολλαπλή ωοθυλακιορρηξία, δηλαδή με την απελευθέρωση πλέον του ενός ωαρίου σε έναν κύκλο.

Ο πρόωρος τοκετός πριν από τις 32-33 εβδομάδες κύησης είναι κύρια αιτία επιπλοκών στις πολύδυμες κυήσεις.

Δείτε τις υπέροχες φωτογραφίες της στη gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved