«Εύκολος ή δύσκολος, πολύωρος ή σύντομος, ο κάθε τοκετός είναι διαφορετικός από έναν προηγούμενο»

Μία μαία και φωτογράφος τοκετού μιλάει για το πόσο διαφορετικός μπορεί να είναι ο ένας τοκετός από έναν άλλον.

«Εύκολος ή δύσκολος, πολύωρος ή σύντομος, ο κάθε τοκετός είναι διαφορετικός από έναν προηγούμενο»
Instagram / monetnicolebirths

Η Monet Nicole, μαία και φωτογράφος τοκετού, έχει παρευρεθεί στις γέννες δεκάδων γυναικών. Ο τοκετός για εκείνη είναι μία μοναδική εμπειρία και με τον φωτογραφικό της φακό απαθανατίζει την κάθε στιγμή όπως ακριβώς είναι στην πραγματικότητα.

https://www.instagram.com/p/Cf0RnVTNUbt

Δεν είναι λίγες οι φορές που η φωτογράφος έχει απαθανατίσει τα στιγμιότυπα από τους διαφορετικούς τοκετούς της ίδιας μητέρας. Σε πρόσφατη ανάρτησή της στο Instagram όπου μετρά πάνω από 159 χιλιάδες ακολούθους, μοιράστηκε κάποιες φωτογραφίες από τον ερχομό του δευτέρου παιδιού μίας οικογένειας. Όπως αναφέρει, αυτή η γέννα ήταν πολύ διαφορετική σε σχέση με την πρώτη.

«Η πρώτη σου γέννα δεν μπορεί να σου δείξει πώς θα πάει μία δεύτερη (ή τρίτη, ή τέταρτη)! Συχνά βασίζουμε τις προσδοκίες μας για έναν τοκετό σε μία εμπειρία που ήδη έχουμε (κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό). Ο τοκετός όμως συχνά μας εκπλήσσει.

Υπάρχει λόγος που οι μαίες αντιμετωπίζουν πάντα τον τοκετό με ταπεινότητα. Δεν έχει σημασία σε πόσες γέννες έχουν παρευρεθεί στο παρελθόν… ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πώς θα εξελιχθεί μία γέννα.

Αυτή η οικογένεια είχε μία πολύωρη και με αρκετές προκλήσεις πρώτη γέννα και ήθελε η δεύτερη να είναι διαφορετική.

Και ήταν! H μαμά έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο ένα όμορφο πρωινό του Σαββάτου. Μέσα σε μόλις μία με δύο ώρες μετά τη χορήγηση των φαρμάκων, ήρθε το μωρό.

Η διαστολή του τραχήλου αυξανόταν τόσο γρήγορα που κανείς δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό. Ο γιατρός οριακά πρόλαβε να φτάσει στον χώρο μέχρι τη στιγμή που το μωρό αποφάσισε να έρθει στον κόσμο.

Όλοι γελάσαμε και απολαύσαμε το πόσο γρήγορα ήρθε αυτή η μπέμπα… και μετά είδαμε το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα από το παράθυρο του νοσοκομείου.

Καλός ή κακός. Εύκολος ή δύσκολος. Πολύωρος ή σύντομος. Ο κάθε τοκετός είναι διαφορετικός από έναν προηγούμενο. Κάποιες φορές οι διαφορές είναι ελάχιστες και κάποιες άλλες τεράστιες. Για αυτό πολλές φορές χρειάζεται απλώς να αφήσεις τα πράγματα να κυλήσουν από μόνα τους, που είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι.»

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η φωτογράφος στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved