Η πρώτη αγκαλιά μαμάς και νεογέννητου - Υπέροχες φωτογραφίες

Φωτογράφος αποτυπώνει την πρώτη αγκαλιά μαμάς και μωρού μέσα από μοναδικές φωτογραφίες. 

Η πρώτη αγκαλιά μαμάς και νεογέννητου - Υπέροχες φωτογραφίες
instagram /sarabresser.birthphotography

Δεν ξεχνάς ποτέ την πρώτη φορά που αγκαλιάζεις το παιδί σου.

Το να τα κρατάς στην αγκαλιά σου και να νιώθεις τη ζεστασιά του σώματός του είναι μια υπέροχη, μοναδική εμπειρία.

Από την πρώτη φορά που κρατάς το παιδί σου δημιουργείτε ένας ιδιαίτερος δεσμός και για να διατηρηθεί, πρέπει να τον καλλιεργήσεις προσφέροντάς του, πολλές και ζεστές αγκαλιές.

Η ανάγκη άλλωστε του παιδιού να νιώθει την αγκαλιά της μαμάς του δεν θα εξαλειφθεί ποτέ.

https://www.instagram.com/p/CbBhCeLOHZk

Οφέλη της αγκαλιάς

Τα συναισθήματα που γεννά η αγκαλιά συνδέονται με θετικές σωματικές και ψυχικές αλλαγές στο σώμα σου αλλά κυρίως του παιδιού, σύμφωνα με δημοσίευμα του exchangefamilycenter.org

Μια αγκαλιά 20 δευτερολέπτων μπορεί να το βοηθήσει να γίνει πιο έξυπνο, πιο υγιές, πιο ευτυχισμένο, πιο ανθεκτικό.

Επειδή τα νεογέννητα πρώτα μαθαίνουν να περιηγούνται στον κόσμο μέσω της αφής, η σωματική επαφή όπως η αγκαλιά και η επαφή δέρμα με δέρμα είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη. Από τις πέντε αισθήσεις, η αφή είναι η πρώτη που αναπτύσσεται, επομένως ένα ζεστό άγγιγμα παρέχει την τόνωση που χρειάζεται ο εγκέφαλος του μωρού για να αναπτυχθεί φυσιολογικά.

Η αγκαλιά προκαλεί την απελευθέρωση της ωκυτοκίνης, μιας ορμόνης που σχετίζεται με την εμπιστοσύνη, την ασφάλεια και την αγάπη. Ενώ οι ερευνητές συνεχίζουν να μελετούν την περίπλοκη επίδραση της ωκυτοκίνης στο σώμα, φαίνεται ξεκάθαρο ότι η απελευθέρωση αυτής της ορμόνης στον εγκέφαλο βοηθά στη σωματική ανάπτυξη από νεαρή ηλικία.

Η πρώτη αγκαλιά μέσα από το φακό της Sara Βresser

Η Sara Βresser είναι φωτογράφος γέννας. Έχει παραστεί σε πολλούς τοκετούς στο σπίτι αλλά και σε μαιευτήρια, απαθανατίζοντας με το φακό της όλα τα στάδια της γέννας: την αναμονή, τον τοκετό, τον ερχομό του μωρού, τα δάκρυα χαράς και συγκίνησης, την πρώτη αγκαλιά.

Οι φωτογραφίες της είναι ρεαλιστικές και «ξεχειλίζουν» από συναισθήματα, όπως αυτές που ακολουθούν στην παρακάτω gallery.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved