Η γενναιοδωρία και η μητρότητα βαδίζουν πλάι πλάι

Μάνα είναι μόνο μια όπως λέει και ο λαός, και αυτό μας το επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά οι παρακάτω ιστορίες

Η γενναιοδωρία και η μητρότητα βαδίζουν πλάι πλάι

«Μας δίνει ό,τι έχει και πιο πολλά»

Το πιο γενναιόδωρο δώρο της μητέρας μου είναι να δίνει όλο τον χρόνο και τον εαυτό της στην οικογένειά της.

Οι γονείς μου είναι μετανάστες από τη Νότια Κορέα. Ήρθαν εδώ με λίγα περισσότερα από τα ρούχα στην πλάτη τους και μεγάλωσαν τον αδερφό μου και εμένα με τον καλύτερο τρόπο που ξέρουν με τα λίγα που είχαν. Οι γονείς μου είχαν τη δική τους επιχείρηση και δεν είχαν ποτέ αρκετό χρόνο για εμάς.

Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, και ενώ εκτιμώ αυτό που έκαναν πριν, τώρα δίνουν ακόμη περισσότερα. Πριν από οκτώ χρόνια ... η μητέρα μου με άφησε να παντρευτώ έναν άντρα από τη Νότια Κορέα, παρόλο που είχε τις αμφιβολίες της.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αμερική και είμαι Αμερικανή από κάθε άποψη, αλλά πήγα και παντρεύτηκα έναν Κορεάτη. Μέσα από όλα αυτά, η μητέρα μου στάθηκε δίπλα μου και μας βοήθησε στον αγώνα μας να επιβιώσουμε, τόσο ως ζευγάρι όσο και ως γονείς στην Αμερική.

Όταν ήρθαμε στις πολιτείες, ο άντρας μου δεν μιλούσε αγγλικά. Δεν ήταν σίγουρος για τον εαυτό του και δεν μπορούσε να βρει δουλειά. Οι γονείς μου μας πρόσφεραν στέγη.

Είχαμε μόνο ένα αυτοκίνητο, οι γονείς μου μας έδωσαν ένα από τα εφεδρικά τους αυτοκίνητα. Δεν ξέρω πώς να μαγειρεύω κορεάτικο φαγητό, οπότε η μητέρα μου πήγαινε πάνω από μια κατσαρόλα, αφού γύριζε σπίτι από τη δουλειά της, για να του δίνει ένα παραδοσιακό κορεάτικο γεύμα κάθε βράδυ.

Όταν νιώσαμε ότι μπορούσαμε να φύγουμε μόνοι μας, οι γονείς μου μας έδωσαν ένα δάνειο για να αγοράσουμε ένα σπίτι. Μας έδωσαν ένα από τα οχήματά τους για να το πάρουμε μαζί μας στο νέο μας σπίτι.

Όταν επέστρεψα στη δουλειά μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού μου, η μητέρα μου έκλεισε την επιχείρησή της και φρόντιζε τα παιδιά μου για να μπορώ να δουλεύω με πλήρη απασχόληση.

Μέχρι σήμερα, εξακολουθεί να προσέχει τα παιδιά μου και να πηγαίνει την κόρη μου στο σχολείο, και να την γυρνάει σπίτι. Έχουμε αγοράσει ένα μεγαλύτερο σπίτι και οι γονείς μου εξακολουθούν να μας στηρίζουν σε αυτήν την προσπάθεια με τις συμβουλές τους.

Η μητέρα μου δεν έχει όρια στην αγάπη που δίνει στην οικογένειά μου και παρόλο που δεν μένουμε πια μαζί της, εξακολουθεί να στέλνει φαγητό στο σπίτι για τον άντρα μου για να μην του λείψει τόσο η Κορέα.

Τόσο γενναιόδωρη είναι η μητέρα μου. Μας δίνει ό,τι έχει και λίγο παραπάνω.

Sarah Woo

«Γενναιοδωρία στις δύσκολες στιγμές»

Θυμάμαι ως μικρό παιδί, τα οικονομικά ήταν δύσκολα στην οικογένειά μας. Η μαμά έπρεπε μερικές φορές να δανειστεί χρήματα για να τα βγάλω πέρα στο τέλος της εβδομάδας.

Ακόμα μια φορά το μήνα, αγόραζε μερικές μπριζόλες και τις έψηνε στη σχάρα για τον μπαμπά και εμένα (ήξερε ότι μου άρεσε η μπριζόλα) και κατέληγε να μου δώσει τις μισές μπριζόλες της γιατί ήθελα κι άλλες.

Ήμουν πολύ μικρή για να καταλάβω πλήρως τι έκανε. Αλλά, καθώς έκανα και εγώ δικά μου παιδιά, κατάλαβα τις θυσίες που κάνουν οι γονείς για τα παιδιά τους.

Cyndee Davis

Με πληροφορίες από: eu.desmoinesregister.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved