Σκίτσα ωδή στη μητρότητα (εικόνες)

Η γυναίκα λατρεύεται ως σύμβολο γονιμότητας και είναι αγαπημένο θέμα πολλών μορφών τέχνης.

Σκίτσα ωδή στη  μητρότητα (εικόνες)
Photo by angelica ch on Instagram

Από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας η γυναίκα και δη η μητέρα γίνεται έμπνευση για πολλούς, δείχνοντας είτε μέσα από πίνακες, είτε μέσα από αγάλματα, άρθρα, ταινίες ακόμη και τραγούδια, το σύνθετο συμβολικό χαρακτήρα που έχει η μητρική φιγούρα.

Αυτό κάνει και μέσα από τα σκίτσα της η Angelica. Δείχνει τη μητέρα, το σύμβολο της ευγονίας και της ευκαρπίας. Τη γυναίκα που δίνει ασφάλεια, γίνεται θυσία, προσφέρει και χαρίζει την άνευ όρων αγάπη της στο παιδί ή στα παιδιά της.

Μέσα από τα σκίτσα αυτά αναδεικνύεται η μητρότητα καθαυτή, όχι μόνο ως φυσικό γεγονός, αλλά και ως κατεξοχήν έννοια που εγγυάται τη συνέχιση της ζωής και δημιουργεί άρρηκτους δεσμούς της επόμενης με την προηγούμενη γενιά.

Μια εγκυμονούσα μητέρα συμβολίζει τη γονιμότητα και τη ζωή...


https://www.instagram.com/p/CewXiwvLpUD/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μια θηλάζουσα μητέρα δείχνει τη σαρκική επαφή που μπορεί να έχει με το παιδί της...


https://www.instagram.com/p/CYRVzOkKSSu/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Και μια μητέρα που κρατά στην αγκαλιά της το παιδί της δείχνει τον απόλυτο ορισμό της αγάπης...


https://www.instagram.com/p/CWS6qotq8zB/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η μάνα - Ο φύλακας άγγελος που έστειλε ο Θεός στη γη

Ο Οδυσσέας Ελύτης κάποια στιγμή είχε γράψει: "Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει που να το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου".

Αυτό είναι η μητέρα. Ένας φύλακας- άγγελος, ένας ακούραστος άγγελος για όσους αγαπά. Είναι η αγκαλιά που όλοι επιστρέφουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας, που όλοι αναζητούμε αν φύγει και η ευγνωμοσύνη μας στο Θεό.

Δείτε παρακάτω μερικά ακόμη σκίτσα της Angelica που δείχνουν αυτό που αναφέραμε παραπάνω. Τον φύλακα άγγελο που βρίσκεται στη γη και αγαπά με ανιδιοτέλεια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved