Πώς θα καθαρίσετε παιχνίδια του παιδιού, το καθισματάκι αυτοκινήτου, τα μπιμπερό κ.ά.

  • Πώς θα καθαρίσετε τα παιχνίδια μπάνιου
  • Πώς θα καθαρίσετε τα λούτρινα παιχνίδια
  • Πώς θα καθαρίσετε τις τσάντες κολατσιού
  • Πώς θα καθαρίσετε κύπελα και μπιμπερό
  • Πώς θα καθαρίσετε τα καρεκλάκια φαγητού
  • Πώς θα καθαρίσετε τα καθισματάκια αυτοκινήτων
  • Πώς θα καθαρίσετε τα καρότσια βόλτας
Πώς θα καθαρίσετε παιχνίδια του παιδιού, το καθισματάκι αυτοκινήτου, τα μπιμπερό κ.ά.
Photo by Julia Kuzenkov on Unsplash

Τα βιβλία για γονείς ποτέ δεν αναφέρουν πόσο ακατάστατα μπορούν να γίνουν να τα παιδιά. Αν έχετε να αντιμετωπίσετε βρώμικο καρότσι, καθισματάκι αυτοκινήτου, βρωμερά λούτρινα παιχνίδια, τάπερ και άλλα πολλά, ορίστε η βοήθεια που θέλετε.

Τι κάνουν οι απανταχού γονείς; Πώς θα καθαρίζουν τις βρωμιές που δημιουργούν τα παιδιά τους; Να μερικά τρικ για να τα βγάλετε πέρα με δύσκολους λεκέδες. Από λάσπες και μαρκαδόρους μέχρι κακάκια και ξεραμένους εμετούς.

katharisma paixnidion 2

Photo by Brett Jordan on Unsplash

Πώς θα καθαρίσετε τα παιχνίδια μπάνιου

Το νερό που μένει και λιμνάζει μέσα στα πλαστικά παιχνίδια, γίνεται βρωμερό και αηδιαστικό. Για να καθαρίσετε τα παιχνίδια αυτό, αρκεί να τα βυθίσετε σε μια λεκάνη με νερό που θα έχετε προσθέσει λίγη χλωρίνη. Αφήστε τα για δέκα λεπτά και έπειτα ξεβγάλτε τα καλά και στεγνώστε τα.

Πώς θα καθαρίσετε τα λούτρινα παιχνίδια

Αυτά τα παιχνίδια είναι συνήθως τα αγαπημένα των παιδιών. Μάλιστα αντιλαμβάνεται κανείς αν είναι βρώμικα είτε από το θαμπό τους χρώμα, είτε επειδή φαίνεται επάνω ο ξεραμένος εμετός. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να καθαρίσετε τα παιχνίδια που τα παιδιά δεν αποχωρίζονται από την αγκαλιά τους;

Βάλτε τα μέσα σε μια μαξιλαροθήκη, δέστε τη καλά και βάλτε τα λούτρινα στο πλυντήριο να πλυθούν. Επιλέξτε το πρόγραμμα για μάλλινα ή ευαίσθητα ρούχα. Για να τα κάνετε πάλι αφράτα, όπως είναι μέσα στη μαξιλαροθήκη βάλτε τα στο στεγνωτήριο στο ελαφρύ πρόγραμμα. Αν πάλι δεν έχετε στεγνωτήριο, αφήστε τα να στεγνώσουν στην απλώστρα. Πριν τα δώσετε στα παιδιά χτενίστε τα με μια απαλή βούρτσα.

Αν φοβόσαστε να πλύνετε τα λούτρινα των παιδιών σας στο πλυντήριο, μπορείτε να τα πλύνετε στο χέρι.

Προσθέστε σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό μια κούπα ξύδι. Αφήστε τα για μερικά λεπτά. Πλύντε τα με λίγο απορρυπαντικό, ξεβγάλτε και αφήστε τα να στεγνώσουν στην απλώστρα. Μην αφήνετε το ξίδι επάνω στα παιχνίδια. Πρέπει να το ξεβγάζετε καλά.

katharisma paixnidion 3

Photo by Katie Emslie on Unsplash

Πώς θα καθαρίσετε τις τσάντες κολατσιού

Από τη στιγμή που θα αδειάσετε την τσάντα, περάστε τη εσωτερικά με ένα βρεγμένο πανάκι. Αν πάλι η βρωμιά είναι επίμονη, βάλτε το τσαντάκι ανοιχτό και ανάποδα στο πλυντήριο πιάτων. Θα καθαρίσει καλύτερα από κάθε άλλη φορά. Αφήστε τη να στεγνώσει και είναι έτοιμη προς χρήση.

Πώς θα καθαρίσετε κύπελα και μπιμπερό

  • Γεμίστε μια λεκάνη με ζεστό νερό που θα έχετε προσθέσει μέσα, υγρό πιάτων.
  • Με ένα βουρτσάκι που έχετε για να καθαρίζετε τα καλαμάκια πολλαπλής χρήσης, καθαρίστε όλα τα σημεία που το σφουγγάρι δεν φτάνει.
  • Ξεπλύνετε καλά και βάλτε τα στο γρήγορο πρόγραμμα του πλυντηρίου πιάτων για να απολυμανθούν.

Πώς θα καθαρίσετε τα καρεκλάκια φαγητού

Σε ένα λεκανάκι βάλτε χλιαρό νερό και λευκό ξίδι. Βουτήξτε ένα μαλακό πανάκι και περάστε όλες τις επιφάνειες, υφασμάτινες και μη. Έπειτα με ένα στεγνό πανάκι, στεγνώστε.

katharisma paixnidion 1

Photo by Shirota Yuri on Unsplash

Πώς θα καθαρίσετε τα καθισματάκια αυτοκινήτων

Με μια σκούπα ή σκουπάκι καθαρίστε οποιαδήποτε ψίχουλα.

Με ένα μαλακό πανάκι που θα έχετε βουτήξει σε ζεστό νερό και υγρό σαπούνι ρούχων, περάστε τις πλαστικές επιφάνειες. Τα σημεία που δύσκολα μπορεί να φτάσει κανείς, μπορείτε να τα καθαρίσετε με μια παλιά οδοντόβουρτσα.

Αν το κάλυμμα μπορεί να αφαιρεθεί, βγάλτε το και πλύντε το σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφει. Αν δεν αφαιρείται μπορείτε να το καθαρίσετε με ένα μαλακό πανάκι που θα βουτήξετε σε χλιαρό νερό με ξίδι.

Πώς θα καθαρίσετε τα καρότσια βόλτας

Στα καρότσια, ισχύει ό,τι ισχύει και στα καθίσματα αυτοκινήτων. Με ένα μαλακό πανάκι που θα έχετε βουτήξει σε ζεστό νερό και υγρό σαπούνι ρούχων, περάστε τις πλαστικές επιφάνειες.

Αν το κάλυμμα μπορεί να αφαιρεθεί, βγάλτε το και πλύντε το σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφει. Αν δεν αφαιρείται μπορείτε να το καθαρίσετε με ένα μαλακό πανάκι που θα βουτήξετε σε χλιαρό νερό με ξίδι.

πηγή: todaysparent.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved