Tips για μαμάδες: Εύκολοι τρόποι να καθαρίσετε τη σχάρα του φούρνου

  • Πώς να αφαιρέσετε τα καμμένα λίπη από τη σχάρα του φούρνου.
  • Τι υλικά να χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τη σχάρα του φούρνου.
  • Αποτελεσματικοί τρόποι για να λάμψει ξανά η σχάρα του φούρνου.
Tips για μαμάδες: Εύκολοι τρόποι να καθαρίσετε τη σχάρα του φούρνου

Λόγω της συχνής χρήσης του φούρνου συχνά συσσωρεύονται καμένα λίπη και στη σχάρα.

Αν μάλιστα δεν καθαρίζονται συχνά, τα λίπη καίγονται και είναι δύσκολο να αφαιρεθούν με ένα απλό πλύσιμο.

Πολλές κουζίνες έχουν σύστημα αυτοκαθαρισμού, ωστόσο, δεν συνιστάται να αφήνετε τη σχάρα μέσα στο φούρνο, καθώς μπορεί να αποχρωματιστεί το μέταλλο, να αφαιρεθεί η γυαλάδα από το φινίρισμά της καθώς και να καταστραφεί η επίστρωσή της.

Είτε λοιπόν ο φούρνος σας είναι αυτοκαθαριζόμενος είτε όχι, καλό είναι να αφαιρείτε τις σχάρες και να τις καθαρίζετε με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

katharismos sxaras

Πώς να καθαρίσετε τις σχάρες του φούρνου στην μπανιέρα

Τοποθετήστε μια παλιά πετσέτα στο κάτω μέρος της μπανιέρας και τοποθετήστε τις σχάρες του φούρνου από πάνω. Προσθέστε τόσο πολύ ζεστό νερό ώστε να καλύψει τις σχάρες του φούρνου και μετά ρίξτε έως και 1/2 φλιτζάνι σαπούνι πιάτων (ή έως 3/4 φλιτζάνι απορρυπαντικό πλυντηρίου). Αφήστε τις να μουλιάσουν για τουλάχιστον ένα βράδυ.

Αντί για απορρυπαντικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα, με αποσταγμένο λευκό ξίδι . Μόλις σταματήσει ο αφρός, προσθέστε πολύ ζεστό νερό στη μπανιέρα, βυθίζοντας τις σχάρες και αφήστε τις όλη τη νύχτα.

Το πρωί, τρίψτε τις σχάρες με μια παλιά πετσέτα πιάτων για να αφαιρέσετε το λίπος και τη βρωμιά. Χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα . Αν χρειαστεί προσθέστε αλάτι στην οδοντόβουρτσα για να κάνετε το τρίψιμο πιο λειαντικό. Τέλος, ξεπλύνετε καλά τις σχάρες πριν τις τοποθετήσετε στον φούρνο.

Πώς να καθαρίσετε τις σχάρες του φούρνου χρησιμοποιώντας σακούλα σκουπιδιών και αμμωνία

Εξωτερικά ή σε αεριζόμενο χώρο, τοποθετήστε τις σχάρες του φούρνου σε μια καθαρή σακούλα απορριμμάτων. Προσθέστε αρκετή αμμωνία. Κλείστε τη σακούλα και αφήστε τη όλη τη νύχτα.Το πρωί ανοίξτε τη σακούλα , πάντα σε εξωτερικό χώρο γιατί οι αναθυμιάσεις αμμωνίας θα είναι έντονες. Αφαιρέστε τις σχάρες και ξεπλύνετε καλά (δεν χρειάζονται τρίψιμο).

Baking Soda

Πώς να καθαρίσετε τις σχάρες του φούρνου με αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού

Σε ένα μικρό γυάλινο μπολ, φτιάξτε μια πάστα με μαγειρική σόδα, ξίδι και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού. Αυτό το φυσικό λάδι περιέχει ισχυρές αντιμικροβιακές ενώσεις που ονομάζονται τερπένια και έχει ένα ευχάριστο άρωμα εσπεριδοειδών.

Χρησιμοποιήστε ένα υγρό σφουγγάρι για να απλώσετε την πάστα στις σχάρες του φούρνου. Αφήστε την να δράσει 6 έως 8 ώρες και μετά τρίψτε ελαφρά για να αφαιρέσετε το λίπος και τη βρωμιά. Ξεπλύνετε καλά και τοποθετήστε τη σχάρα στο φούρνο.

alouminoxarto xriseis

Πώς να καθαρίσετε τις σχάρες του φούρνου με αλουμινόχαρτο

Τυλίξτε κάθε μία ράβδο της σχάρας με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε την σε μια μπανιέρα γεμάτη με ζεστό νερό.Ρίξτε ένα δισκίο πλυντηρίου πιάτων στο νερό. Αφήστε την για για δύο ώρες και στη συνέχεια, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και τρίψτε τη σχάρα με ένα σφουγγάρι. Ξεπλύνετε και επανατοποθετήστε την στο φούρνο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved