Tips για μαμάδες: Με αυτό το υλικό δεν πρέπει να απολυμαίνετε τα παιχνίδια

  • Πώς να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τα παιχνίδια.
  • Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τα παιχνίδια των παιδιών σας.
Tips για μαμάδες: Με αυτό το υλικό δεν πρέπει να απολυμαίνετε τα παιχνίδια

Τα παιχνίδια λόγω της συχνής χρήσης τους από τα παιδιά χρειάζονται καλό πλύσιμο και απολύμανση. Τα μικρόβια και οι μικροοργανισμοί, μεταφέρονται από τα παιχνίδια στα χέρια των παιδιών με τα οποία πιάνουν τα πάντα.

Γι΄αυτό είναι απαραίτητο να τα διατηρείτε καθαρά ειδικά τα παιχνίδια που χρησιμοποιούν τα παιδιά νηπιακής ηλικίας.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τα παιχνίδια

Το πόσο συχνά χρειάζονται καθάρισμα τα παιχνίδια εξαρτάται από το πόσο χρησιμοποιούνται . Επίσης είναι σημαντικό να καθαρίζετε και να απολυμαίνετε τα παιχνίδια πιο συχνά όταν το παιδί σας είναι άρρωστο ή έχει γρίπη και να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία ξανά μόλις αναρρώσει.

plisimo paixnidiom

Ποιο υλικό δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε για την απολύμανση των παιχνιδιών

Το ξίδι θεωρείται και είναι ένα φυσικό καθαριστικό, ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Εξουδετερώνει λίπη , λεκέδες, και μικρόβια με τον πιο φυσικό τρόπο. Ωστόσο, όσον αφορά την απολύμανση των παιχνιδιών θα πρέπει να αποφεύγεται καθώς δεν θεωρείται αρκετά ισχυρό για να φτάσει τα επίπεδα απολύμανσης που απαιτούνται για να αναγνωριστεί και να καταχωρηθεί από την EPA. Είναι καλύτερα λοιπόν να πλένετε τα παιχνίδια σε ζεστό νερό κι ένα ήπιο καθαριστικό για να τα απολυμάνετε.

xsidi

Πώς να καθαρίζετε τα παιχνίδια

  • Τα πλαστικά και τα παιχνίδια μπάνιου θα πρέπει να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται εβδομαδιαία εάν χρησιμοποιούνται καθημερινά. Μουλιάστε τα σε ζεστό νερό με πράσινο σαπούνι και τρίψτε τις επιφάνειες με μια μαλακή βούρτσα ή σφουγγάρι.
  • Τα υφασμάτινα παιχνίδια πλένονται συνήθως στο πλυντήριο και στεγνώνουν, επομένως είναι εύκολο να τα πλένετε μία φορά την εβδομάδα (ειδικά αν τα παιδιά κοιμούνται μαζί τους), κάθε δεύτερη εβδομάδα ή όσο χρειάζεται.
  • Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια καθαρίζονται με απολυμαντικό μαντηλάκι κάθε εβδομάδα και καθημερινά όταν το παιδί είναι άρρωστο.
  • Τα παιχνίδια που συνήθως το παιδί τα βάζει στο στόμα ή πέφτουν στο πάτωμα χρειάζονται σχεδόν καθημερινή απολύμανση. Καθαρίστε τα κάθε μία ή δύο ημέρες.

Πηγή: goodhousekeeping.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved