Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε τις βρώμικες λευκές κάλτσες

  • Tips για πεντακάθαρες λευκές κάλτσες
  • Τι υλικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τις βρώμικες λευκές κάλτσες
Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε τις βρώμικες λευκές κάλτσες

Σίγουρα θα έχετε στο συρτάρι λευκές κάλτσες, αθλητικές και μη, τις οποίες αποφεύγετε να φοράτε καθώς δεν δείχνουν καθαρές.

Ειδικά οι λευκές αθλητικές κάλτσες, γρήγορα χάνουν τη λευκότητά τους και παρά το συχνό πλύσιμο, εξακολουθούν να είναι θαμπές.

Κι όμως υπάρχουν τρόποι οι λευκές κάλτσες να είναι και να δείχνουν καθαρές.

Μαγειρική σόδα

Μουλιάστε τις κάλτσες σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και μαγειρική σόδα. Αφήστε τις κάλτσες να μουλιάσουν για αρκετές ώρες, τρίψετε τις καλά και στη συνέχεια πλύντε τις στο πλυντήριο προσθέτοντας πέραν του απορρυπαντικού, 150-200 ml μαγειρική σόδα (στη θήκη του απορρυπαντικού).

Χυμό λεμονιού

Το οξύ που περιέχουν τα λεμόνια είναι αντιβακτηριδιακό, αντισηπτικό και δρα ως φυσικό λευκαντικό. Σε ένα μπολ με ζεστό νερό και το χυμό ενός φρεσκοστυμμένου λεμονιού μουλιάστε τις λευκές κάλτσες για 2-3 ώρες . Στη συνέχεια πλύντε τις κανονικά στο χέρι ή στο πλυντήριο.

lemoni

Ζεστό νερό

Μια άλλη δοκιμασμένη και αξιόπιστη μέθοδος για να αποκαταστήσετε τη λευκότητα των κάλτσών σας είναι να τις βράσετε. Γεμίστε ένα δοχείο με νερό, προσθέστε μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού, λίγο απορρυπαντικό ρούχων και τις κάλτσες σας. Αφήστε τις κάλτσες σας να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια, στύψτε καλά και πλύντε τις εκ νέου στο πλυντήριο. Αυτή η τεχνική δεν συνιστάται για μάλλινες λευκές κάλτσες.

Απορρυπαντικό πλυντηρίου

Το κόλπο είναι να μουλιάζετε τις κάλτσες σε ζεστό νερό με χυμού λεμονιού πριν τις πλύνετε με απορρυπαντικό πλυντηρίου. Στη συνέχεια τις βάζετε σε μια πλαστική σακούλα και τις αφήνετε όλη τη νύχτα. Την επόμενη τις βγάζετε και τις πλένετε κανονικά.

xsidi

Ξίδι

Όπως και τα λεμόνια, το λευκό ξίδι έχει τις δικές του όξινες ιδιότητες που αφαιρούν τους επίμονους λεκέδες. Σε ένα λίτρο ζεστό νερό, προσθέστε ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι και στη συνέχεια βάλτε τις κάλτσες να μουλιάσουν όλη τη νύχτα. Τις πλένετε για να φύγει η μυρωδιά του ξιδιού.

Χρήσιμα tips

  • Μη φοράτε τις λευκές κάλτσες πέρα από μία μέρα.
  • Μην περπατάτε στο σπίτι φορώντας λευκές κάλτσες.
  • Θυμηθείτε να πλένετε πάντα τις λευκές κάλτσες χωριστά από τα χρωματιστά ρούχα.
  • Το να μουλιάζετε τις κάλτσες σας πριν τις πλύνετε είναι συχνά ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να διώξετε την επίμονη βρωμιά.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved