Tips για μαμάδες: Έτσι θα καθαρίσετε αποτελεσματικά την οθόνη της τηλεόρασης

Πώς να καθαρίσετε την επίπεδη οθόνη της τηλεόρασης.

Tips για μαμάδες: Έτσι θα καθαρίσετε αποτελεσματικά την οθόνη της τηλεόρασης

Η οθόνη της τηλεόρασης συγκεντρώνει καθημερινά σκόνη αλλά και δακτυλικά αποτυπώματα των μικρών παιδιών. Είναι σημαντικό λοιπόν να μην παραμελείτε τον συχνό καθάρισμά της.

Επίσης μην ξεχνάτε ότι η οθόνη ( LCD ή πλάσματος ) είναι αρκετά ευαίσθητη και δεν πρέπει να την καθαρίζετε με το παραδοσιακό υγρό καθαρισμού.

Για να διατηρήσετε την επίπεδη οθόνη σε καλή κατάσταση απομακρύνοντας τη σκόνη, δείτε τι πρέπει να κάνετε.

Τι θα χρειαστείτε

  • Πανάκι μικροϊνών
  • Προ-βρεγμένο μαντηλάκι

Πώς θα καθαρίσετε

Ξεσκονίστε την τηλεόραση με ένα μαλακό, στεγνό πανί μικροϊνών . Οι επίμονοι λεκέδες καθαρίζονται επιτόπου με ένα προ-βρεγμένο μαντηλάκι σχεδιασμένο για ηλεκτρονικά είδη. Με το πανί περάστε και το πίσω μέρος της τηλεόρασης για να καθαρίσετε τη σκόνη από τους αεραγωγούς.

Οι οθόνες πλάσματος ( GH Lab ) είναι κατασκευασμένες από γυαλί κι έχουν αντιθαμβωτικές επικαλύψεις που μπορεί να καταστραφούν από τα παραδοσιακά προϊόντα καθαρισμού. Είναι καλύτερο να ακολουθήσετε τις ίδιες μεθόδους στεγνώματος που θα χρησιμοποιούσατε για τον καθαρισμό των LED LCD και OLED τηλεοράσεων.

Τι πρέπει να θυμάστε

  • Καθαρίζετε την τηλεόραση όταν είναι κλειστή. Μπορεί τα σύγχρονα μοντέλα τηλεόρασης να είναι πιο ανθεκτικά ωστόσο, για να αφαιρέσετε τη σκόνη και κάθε είδους « λεκέ» θα πρέπει να είναι εκτός λειτουργίας.
  • Δεν πρέπει να ψεκάζετε με υγρό οποιοδήποτε σημείο της τηλεόρασης. Χρησιμοποιήστε μόνο στεγνό, μαλακό πανί που δεν αφήνει χνούδια. Για πιο επίμονους λεκέδες, βρέξτε το πανί , στύψτε το καλά και περάστε απαλά το σημείο.
  • Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε χαρτί κουζίνας, σφουγγαράκια ή οτιδήποτε μπορεί να αφήσει σημάδια στην οθόνη. Μην ξεχνάτε ότι καλύπτεται από αντιθαμβωτική επίστρωση που είναι ευαίσθητη όχι μόνο σε πολλά χημικά αλλά και σε γρατζουνιές.
  • Εκτός από την οθόνη μην ξεχνάτε να καθαρίζετε και το καλώδιο τροφοδοσίας. Βγάλτε το από την πρίζα και περάστε το με ένα ελαφρώς υγρό πανί. Πριν το συνδέσετε βεβαιωθείτε ότι έχει στεγνώσει.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved