Tips για μαμάδες: Έτσι θα αφαιρέσετε το λεκέ από παντζάρι

Πώς να αφαιρέσετε γρήγορα τους λεκέδες από παντζάρια από τα ρούχα

Tips για μαμάδες: Έτσι θα αφαιρέσετε το λεκέ από παντζάρι

Το παντζάρι είναι ιδιαίτερα θρεπτικό κι έχει υπέροχη γεύση. Ο λεκές όμως που αφήνει στα ρούχα είναι πολύ έντονος και αν δεν τον αφαιρέσετε γρήγορα μπορεί είναι μόνιμος.

Όμως, όπως κι άλλοι λεκέδες, έτσι κι αυτός από παντζάρι μπορεί να απομακρυνθεί από τα ρούχα με τη χρήση όχι μόνο απορρυπαντικού αλλά και ψωμιού!

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν αφαιρείτε λεκέδες από παντζάρια είναι ότι πρέπει να δράσετε άμεσα.

Ταμπονάρετε το λεκέ

Μουλιάστε μια πετσέτα κουζίνας σε κρύο νερό και σκουπίστε προσεκτικά το λεκέ. Στη συνέχεια ξεπλύνετε το λεκέ με κρύο νερό μέχρι το νερό να τρέξει καθαρό.

lekes apo pantzari1

Χρησιμοποιείστε απορρυπαντικό ρούχων

Εάν έχει απομείνει ακόμα χρώμα στο ρούχο, ρίξτε απορρυπαντικό πάνω στο λεκέ και τρίψτε τον με το χέρι, ξεπλένοντάς τον με χλιαρό νερό. Για καλύτερο αποτέλεσμα, ταμπονάρετε πρώτα τον λεκέ με το καθαρό υγρό απορρυπαντικό και στη συνέχεια μουλιάστε το ρούχο σε ένα μείγμα ζεστού νερού και απορρυπαντικού για μερικές ώρες.

Χρησιμοποιείστε μία φέτα λευκό ψωμί

Τοποθετείστε μία φέτα του τοστ πάνω στον λεκέ από παντζάρι για περίπου 10 λεπτά ώστε να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερη ποσότητα. Αφαιρέστε το ψωμί και καλύψτε το λεκέ με υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου. Μην τρίψετε το ύφασμα αμέσως, αλλά αφήστε να δράσει το απορρυπαντικό. Στη συνέχεια ξεπλένετε με κρύο νερό.

Εάν ο λεκές δεν εξαφανιστεί…

Μόλις πλύνετε το ρούχο, ελέγξτε το προκειμένου να διαπιστώσετε αν ο λεκές έχει αφαιρεθεί πλήρως. Διαφορετικά, επαναλάβετε τα προηγούμενα βήματα και ξεπλύνετε ξανά.

lekes apo pantzari2

Χρήσιμα tips για την αφαίρεση των λεκέδων

  • Όσο πιο γρήγορα αντιμετωπίζετε έναν λεκέ, τόσο πιο πιθανό είναι να τον αφαιρέσετε.
  • Το κρύο νερό βοηθά στην απομάκρυνση των περισσότερων λεκέδων σε αντίθεση με το ζεστό νερό.
  • Πριν χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα καθαρισμού, δοκιμάστε το σε ένα μικρό κομμάτι για να ελέγξετε ότι δεν θα καταστρέψει το ύφασμα.
  • Πάντα να ξεπλένετε ένα διάλυμα καθαρισμού πριν δοκιμάσετε ένα άλλο καθώς ορισμένες χημικές ουσίες δεν πρέπει να αναμειγνύονται.
  • Μην τρίβετε το ύφασμα για να αφαιρέσετε λεκέδες, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ξεθώριασμα.
  • Συχνά συνιστάται η μέθοδος της λευκής πετσέτας για την αφαίρεση λεκέδων. Απλώς διπλώστε μια καθαρή λευκή πετσέτα και, αφού ξεπλύνετε τον λεκέ με νερό, ταμπονάρετε απαλά με την πετσέτα.

Με πληροροφίες από το cleanipedia.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved