Λεκές από αποσμητικό στα ρούχα : Εύκολοι τρόποι να τον αφαιρέσετε

Έξυπνα tips για να βγάλετε τους λεκέδες από αποσμητικό.

Λεκές από αποσμητικό στα ρούχα : Εύκολοι τρόποι να τον αφαιρέσετε

Τους καλοκαιρινούς μήνες η χρήση του αποσμητικού αυξάνεται. Όμως συχνά και σε συνδυασμό με τον ιδρώτα, δημιουργούνται λεκέδες που είναι έντονοι όχι μόνο στα σκουρόχρωμα αλλά και στα ανοιχτόχρωμα ρούχα.

Πώς λοιπόν μπορούν να εξαφανιστούν αυτοί οι λεκέδες;

Αμμωνία ή λεμόνι

Διαλύστε το χυμό ενός λεμονιού σε 1/4 φλ. νερό, ανακατέψτε καλά και απλώστε το διάλυμα πάνω στο λεκέ. Θα πρέπει να περιμένετε για τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να το πλύνετε. Για την αμμωνία η ποσότητα είναι περίπου μισό κουταλάκι της σούπας.

lemoni

Μαγειρική σόδα

Προμηθευτείτε οξυζενέ από το φαρμακείο και αναμείξτε το με μαγειρική σόδα ώστε να δημιουργηθεί μια πάστα. Τη βάζετε πάνω στο λεκέ και την αφήνετε για αρκετά λεπτά. Τρίβετε απαλά το σημείο και στη συνέχεια πλένετε το ρούχο στο πλυντήριο στη θερμοκρασία που αναφέρεται στην ετικέτα.

Ξίδι

Το λευκό ξίδι είναι μια εξαιρετική λύση για την απομάκρυνση των ενοχλητικών λεκέδων από αποσμητικό τόσο από τα λευκά όσο και από τα εμπριμέ ρούχα. Ξεκινήστε αναμιγνύοντας τέσσερα φλιτζάνια ζεστό νερό με ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι. Μουλιάστε το λεκέ στο μίγμα και τρίψτε το ρούχο. Αν δεν φύγει ο λεκές, μουλιάστε τον ξανά για περίπου περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα πανί ή μια παλιά οδοντόβουρτσα για να καθαρίσετε τον λεκέ. Τέλος, πλύντε το στο πλυντήριο.

xsidi

Ασπιρίνη

Σπάστε 3-4 ασπιρίνες, και αναμείξτε τις σε μια μικρή ποσότητα νερού. Φτιάξτε μια πάστα και απλώστε την στον λεκέ. Αυτή η μέθοδος είναι πιο κατάλληλη για λευκά πουκάμισα, καθώς η θρυμματισμένη ασπιρίνη θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά σε πιο πολύχρωμα ρούχα. Πλένετε το ρούχο στο πλυντήριο σύμφωνα με τις ενδείξεις της ετικέτας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved