Tips για μαμάδες: Το κόλπο για να διατηρήσετε τα μυρωδικά φρέσκα για μέρες

  • Τα οφέλη των μυρωδικών για τον οργανισμό μας
  • Πώς μπορείτε να διατηρήσετε τα μυρωδικά σας φρέσκα μεγαλύτερο διάστημα;
Tips για μαμάδες: Το κόλπο για να διατηρήσετε τα μυρωδικά φρέσκα για μέρες
unsplash.com / Alyson McPhee

Τα οφέλη των μυρωδικών για τον οργανισμό

Τα μυρωδικά δεν δίνουν μόνο άρωμα και γεύση στα φαγητά μας. Η περιεκτικότητά τους σε συγκεκριμένα συστατικά τα κάνει εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία και δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιούνται από αρχαιοτάτων χρόνων στην θερεπεία διαφόρων παθήσεων και ασθενειών.

Ο δυόσμος για παράδειγμα χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ναυτίας, της δυσπεψία και γενικά τον πόνο του στομάχου. Στην πέψη βοηθάει και ο βασιλικός ο οποίος χρησιμοποιείται και για την πρόληψη των πονοκεφάλων.

Όσο για το θυμάρι, θεωρείται τονωτικό, έχει αντισηπτικές ιδιότητες, προστατεύει τον οργανισμό από κρυολογήματα, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει και τον πυρετό. Η μέντα περιέχει μενθόλη, η οποία ανακουφίζει από τον πονόλαιμο και καταπολεμά το συνάχι και τη γρίπη. Τέλος, ο άνηθος είναι πλούσιος σε βιταμίνες και μέταλλα όπως το κάλιο, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και ο φώσφορος. Όταν καταναλώνεται ωμός, βοηθάει και στην πέψη.

murwdika suntirisi

Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com / Kevin Doran

Πώς θα διατηρήσετε φρέσκα τα μυρωδικά σας για περισσόερες μέρες.

Όλοι έχει τύχει να αγοράσουμε μυρωδικά και μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε όλα, αυτά να μαραίνονται. Τι μπορούμε να κάνουμε; Η λύση είναι απλή.

Βάλτε τα σε ένα βάζο με φρέσκο νερό, όπως δηλαδή θα κάνατε και με ένα πουκέτο λουλούδια. Όσο τα μυρωδικά είναι μέσα στο νερό θα διατηρηθούν φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα. Απαραίτητο βέβαια είναι να ανανεώνετε το νερό συχνά και να τους κόβετε τα κοτσάνια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved