Τips για μαμάδες: Έτσι θα καθαρίσετε το παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου

  • Πώς θα καθαρίσετε σωστά το κάθισμα του παιδιού στο αυτοκίνητο
  • Γιατί πρέπει να καθαρίζετε το παιδικό κάθισμα συχνά
Τips για μαμάδες: Έτσι θα καθαρίσετε το παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου
unsplash.com / Sharon McCutcheon

Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε το παιδικό κάθισμα στο αυτοκίνητο; Αν δεν θυμάστε σημαίνει ότι έχει περάσει πολύς καιρός και ήρθε η ώρα για ένα καλό καθάρισμα.

Σύμφωνα με μελέτη, στο παιδικό κάθισμα συγκεντρώνονται βακτήρια πολλά από τα οποία μπορεί να προκαλέσουν στα παιδιά βακτηριακή πνευμονία, μολύνσεις αυτιών και βακτηριακή μηνιγγίτιδα.

Τα παιδιά αγγίζουν τα πρόσωπά τους κατά μέσο 60 φορές την ώρα, που σημαίνει ότι οτιδήποτε έχουν πιάσει, μπαίνει στα μάτια, τη μύτη ή το στόμα τους, τα οποία είναι τα σημεία εισόδου για βακτήρια. Επομένως είναι σημαντικό να κρατήσετε καθαρό το κάθισμα και να σκουπίζετε τα χέρια τους με απολυμαντικό μόλις βγαίνουν από το αυτοκίνητο.

paidiko kathisma2

Πόσο συχνά καθαρίζετε το παιδικό κάθισμα

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι γονείς που δεν καθαρίζουν συχνά το κάθισμα αυτοκινήτου του παιδιού τους. Το 44% αποκάλυψε ότι καθαρίζει το κάθισμα λιγότερο από μία φορά κάθε έξι μήνες, ένας στους δέκα γονείς παραδέχτηκε ότι το καθαρίζει μόνο μία φορά το χρόνο και ένας στους 15 (16 %) δήλωσε ότι δεν το καθαρίζει σχεδόν ποτέ.

Πώς να καθαρίσετε το παιδικό κάθισμα

Αφαιρέστε το κάθισμα

Όσο μπελαλίδικο κι αν είναι, ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε σωστά το παιδικό κάθισμα είναι να το αφαιρέσετε εντελώς από το ΙΧ ώστε να μπορείτε να σκουπίσετε όλα εκείνα τα δύσκολα σημεία που κανονικά δεν θα μπορούσατε να φτάσετε.

paidiko kathisma3

Καθαρίστε με ηλεκτρική σκούπα το κάθισμα αυτοκινήτου

Σκουπίστε καλά τόσο το παιδικό κάθισμα όσο και τη θέση του αυτοκινήτου που το τοποθετείτε. Θα εκπλαγείτε με αυτά που θα βρείτε από κάτω.

Αφαιρέστε τα υφασμάτινα καλύμματα

Στα περισσότερα παιδικά καθίσματα το κάλυμμα αφαιρείτε και πλένετε. Διαφορετικά θα πρέπει κάνετε στεγνό καθάρισμα ή με ατμό. Προσοχή στο πρόγραμμα πλύσης για να αποφύγετε τυχόν συρρίκνωση του καλύμματος.

Καθαρίστε τη βάση, τις πόρπες και τους ιμάντες

Καθαρίστε τη βάση του καθίσματος με αντιβακτηριακά μαντηλάκια καθώς και τις πόρπες αλλά και τους ιμάντες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης ήπιο απορρυπαντικό με ζεστό νερό.

paidiko kathisma1

Συναρμολογήστε ξανά το παιδικό κάθισμα

Μόλις όλα είναι καθαρά και στεγνά, μπορείτε να αρχίσετε τη συναρμολόγηση. Ανατρέξτε στις φωτογραφίες που τραβήξατε καθώς και στο εγχειρίδιο οδηγιών για να μην δυσκολευτείτε. Βεβαιωθείτε ότι έχει ασφαλίσει σωστά το κάθισμα.

Οι συμβουλές είναι γενικές. Να διαβάζετε πάντα το εγχειρίδιο του καθίσματος αυτοκινήτου ακολουθώντας τις οδηγίες σχετικά με το πώς να πλένετε και να στεγνώνετε το συγκεκριμένο μοντέλο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved