Tips για μαμάδες: Πέντε χρήσεις της μουστάρδας που δε γνωρίζατε

  • Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τη μουστάρδα στην καθημερινότητά σας;
  • 5 τρόποι για να την αξιοποιήσετε
Tips για μαμάδες: Πέντε χρήσεις της μουστάρδας που δε γνωρίζατε

Η μουστάρδα είναι μία από τις αγαπημένες μας σάλτσες. Τη χρησιμοποιούμε σε συνταγές για φαγητά και σνακ και σίγουρα αξίζει μία θέση στο ψυγείο μας.

Εκτός όμως από τη μαγειρική, μπορούμε να την αξιοποιήσουμε και με άλλους τρόπους στην καθημερινότητά μας.

Καταπραΰνει τον πονόλαιμο

Σε ένα ποτήρι ανακατέψτε λίγη μουστάρδα, χυμό από μισό λεμόνι, μία κουταλιά της σούπας αλάτι, μία κουταλιά της σούπας μέλι και μισό φλιτζάνι ζεστό νερό. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για δέκα λεπτά και κάντε γαργάρες. Μπορεί η γεύση και η μυρωδιά να μην σας αρέσει, όμως θα νιώσετε τον λαιμό σας πολύ καλύτερα αμέσως.

Διώχνει τις άσχημες μυρωδιές από δοχεία

Θέλετε να διώξετε τις έντονες και άσχημες μυρωδιές από τα άδεια μπουκάλια ή βάζα που θέλετε να επαναχρησιμοποιήσετε; Απλώς βάλτε μέσα σε αυτά λίγη μουστάρδα και ζεστό νερό, και αφήστε τα να δράσουν για μερικά λεπτά.

Χρησιμοποιήστε την ως μάσκα ομορφιάς

Η μουστάρδα δεν έχει οφέλη μόνο για την υγεία του οργανισμού, αλλά και για την επιδερμίδα μας. Απλώστε λίγη μουστάρδα σε όλη την επιφάνεια του προσώπου, αφήστε την να δράσει για μερικά λεπτά και ξεπλύνετε με νερό. Η μουστάρδα θα κάνει την επιδερμίδα σας πιο λαμπερή και λεία.

Χαλαρώνει τους μύες

Έχετε πιαστεί από τη γυμναστική ή το περπάτημα; Γεμίστε την μπανιέρα με νερό και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα και 1 κουταλιά της σούπας άλατα. Η μουστάρδα έχει ιδιότητες που θα καταπραΰνουν τον πόνο και θα σας ανακουφίσουν.

Χρησιμοποιήστε την σε καψίματα

Την επόμενη φορά που θα καείτε στο σίδερο ή τον φούρνο, βάλτε επιτόπου το μέρος του σώματος που έχετε καεί κάτω από το κρύο νερό. Στη συνέχεια αλείψτε μία μικρή ποσότητα μουστάρδας και θα διαπιστώσετε ότι ο πόνος θα υποχωρήσει σχεδόν αμέσως.

Πηγή: instructables.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved