Tips για μαμάδες: Δέκα άγνωστες χρήσεις του φυστικοβούτυρου

  • Τι μπορείτε να κάνετε με το φυστικοβούτυρο
  • 'Αγνωστες χρήσεις του φυστικοβούτυρου στην καθημερινότητά σας. 
Tips για μαμάδες:  Δέκα άγνωστες χρήσεις του φυστικοβούτυρου

Το φυστικοβούτυρο, παρά τις θερμίδες του, έχει οφέλη για την υγεία. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα ενώ περιέχει αρκετή πρωτεΐνη, που προκαλεί αίσθημα κορεσμού.

Στην πιο αγνή του μορφή, παράγεται αποκλειστικά και μόνο από φιστίκια, συνήθως ψημένα, τα οποία αλέθονται μέχρι να ομογενοποιηθούν για να φτάσουν στη γνωστή μορφή που έχει το φυστικοβούτυρο. Σε ορισμένες περιπτώσεις προστίθεται στο φυστικοβούτυρο ζάχαρη ή αλάτι.

Προσπαθήστε όμως να μην καταναλώνετε πάνω από δύο κουταλιές της σούπας την ημέρα, ώστε να μην αυξάνετε το σύνολο των θερμίδων που παίρνετε σε ημερήσια βάση. Λόγω της παχύρευστης υφής του, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα χρειαστεί καν να χρησιμοποιήσετε αυτή την ποσότητα, αν το αλείψετε σε ψωμί του τοστ.

Το φυστιβούτυρο δεν είναι μόνο νόστιμο και θρεπτικό. Έχει κι άλλες χρήσεις στην καθημερινότητά σας, πολλές από τις οποίες θα σας φανούν πολύ χρήσιμες.

fistikovoutiro xriseis5

φώτο: pexels /Karolina Grabowska

Κρέμα ξυρίσματος

Αν ξεμείνατε από κρέμα ξυρίσματος, η λύση είναι το φυστικοβούτυρο. Τα έλαια του φυστικοβούτυρου εμποδίζουν το ξυράφι να ερεθίσει το δέρμα και παράλληλα το ενυδατώνουν.

Για την χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής

Αν το παιδί αρνείται να πιει το σιρόπι ή την αντιβίωση σε μορφή χαπιού, χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι γεμάτο φυστικοβούτυρο για να τα «κρύψετε» .

Καθαριστικό δέρματος

Χρησιμοποιήστε το απαλό και κρεμώδες φυστικοβούτυρο για να καθαρίσετε τα δερμάτινα έπιπλα, τα παπούτσια ή το πορτοφόλι σας . Βάλτε μια μικρή ποσότητα σε ένα μαλακό πανί και τρίψτε την πάνω από την επιφάνεια του δέρματος με κυκλικές κινήσεις. Τα φυσικά έλαια στο φυστικοβούτυρο θα καθαρίσουν και θα γυαλίσουν το δέρμα.

Για την απομάκρυνση μυρμηγκιών

Αναμείξτε δύο κουταλάκια του γλυκού φυστικοβούτυρο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και ένα κουταλάκι του γλυκού βόρακα. Απλώστε το όπου έχετε παρατηρήσει μυρμήγκια να μπαίνουν στο σπίτι. Φροντίστε όμως να κρατάτε τα κατοικίδια μακριά από αυτό το μείγμα.

Εξουδετέρωση οσμών

Μαγειρέψατε ψάρι και το σπίτι σας μυρίζει για ώρες; Μαντέψτε τι λειτουργεί αποτελεσματικά. Το φυστικοβούτυρο. Βάλτε μια κουταλιά της σούπας λείο φυστικοβούτυρο στο τηγάνι και τηγανίστε το για ένα ή δύο λεπτά.

Δείτε και τις υπόλοιπες χρήσεις στη gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved