Φτιάξτε γλίτσα (slime) με κόλλα και υγρό απορρυπαντικό ρούχων (vid)

Γλίτσα με δύο υλικά που σίγουρα έχετε στο σπίτι!

Μαργαρίτα Νικολάου
Φτιάξτε γλίτσα (slime) με κόλλα και υγρό απορρυπαντικό ρούχων (vid)

Κεφάλαιο «Γλίτσα». Η κόρη μου, μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς αποφάσισε να πετύχει μια γλίτσα πάση θυσία. Κάπως έτσι λοιπόν, το σπίτι γέμισε με αφρό ξυρίσματος, κόλλες (ω, ναι πολλές κόλλες), αλεύρι, γκλίτερ και ό,τι άλλο χρησιμοποιούσαν και τα παιδιά στα διάφορα tutorial video στο Youtube.

Έκανε κάθε πιθανή, μίξη αλλά τζίφος! Η πολυπόθητη γλίτσα δεν είχε επιτυχία. Και κάπως έτσι, και ψάξε-ψάξε στο διαδίκτυο έπεσε επάνω στο παρακάτω βίντεο. «Γλίτσα με απορρυπαντικό ρούχων και κόλλα!».

«Μαμάαααααα, φέρε μου λίγο απορρυπαντικό που βάζεις στα ρούχααααααααα», φώναξε τη στιγμή που έστρωνα τα κρεβάτια. «Τι το θες παιδί μου;», τη ρώτησα... «Φτιάχνω γλίτσα!».

Οκ! Της πήγα σε ένα μικρό ποτηράκι υγρό απορρυπαντικό και την άφησα να συνεχίσει τους πειραματισμούς της.

«Μαμάαααααααααααα!!!!!! Τα κατάφερα επιτέλους!!!! Κοίτα!!! Γλίτσα!!!!», μου είπε όλο χαρά δείχνοντάς μου την επιτυχημένη της γλίτσα! Αφού την πέτυχε, της έβαλε γκλίτερ, της έβαλε και χρώμα και έφτιαξε αρκετές. Μάλιστα για να μην τις πετάξει, τις έβαλε σε παλιά κουτιά από πλαστελίνες.

Αφού λοιπόν αυτή η συνταγή πέτυχε, δεν είχα παρά να τη μοιραστώ μαζί σας. Δεν μπορεί! Όλο και κάποια άλλα παιδιά κάπου θα προσπαθούν να φτιάξουν τη δική τους γλίτσα, δεν μπορεί να είναι μόνο το δικό μου παιδί.

Θα χρειαστείτε για να τη φτιάξετε, υγρό απορρυπαντικό ρούχων και κόλλα υγρή (την άσπρη που χρησιμοποιούμε στις χειροτεχνίες).

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς θα τη φτιάξετε και εσείς!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved