Tips για μαμάδες: Πού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βρεφικό σαμπουάν

  • Το βρεφικό σαμπουάν δεν είναι κατάλληλο μόνο για το λούσιμο των μωρών.
  • Οι άγνωστες χρήσεις του baby shampoo
  • Δείτε τι μπορείτε να καθαρίσετε με το παιδικό σαμπουάν.
Tips για μαμάδες: Πού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βρεφικό σαμπουάν

Το βρεφικό σαμπουάν λόγω της σύστασής του είναι κατάλληλο για το λούσιμο του μωρού καθώς είναι υποαλλεργικό και δεν προκαλεί τσούξιμο στα μάτια.

Αυτό όμως που πιθανόν δεν γνωρίζατε είναι ότι το παιδικό σαμπουάν μπορεί να σας φανεί χρήσιμο στην καθημερινότητά σας σε πολλά άλλα πράγματα. Όπως:

Για το πλύσιμο του προσώπου

Οι δερματολόγοι συχνά συνιστούν στα άτομα με έκζεμα (σμηγματορροϊκή δερματίτιδα) να χρησιμοποιούν βρεφικό σαμπουάν για να πλένουν το πρόσωπό τους κάθε μέρα. Ακόμα όμως κι αν έχετε ξεμείνει από ντεμακιγιάζ μπορείτε να ξεπλύνετε το πρόσωπο με βρεφικό σαμπουάν.

katharisete paidiko sampouan

Για την αφαίρεση τραυμαπλάστ

Ο πιο εύκολος τρόπος για να ξεκολλήσετε το τραμαμπλάστ από το δέρμα είναι να χρησιμοποιήσετε μια σταγόνα βρεφικού σαμπουάν. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα κρέμας ή αλοιφής κάτω από τον επίδεσμο.

katharisete paidiko sampouan1

Για την ανακούφιση φαγούρας στα βλέφαρα

Έχετε κόκκινα μάτια ή φαγούρα στα βλέφαρα; Μπορεί να έχετε βλεφαρίτιδα , η οποία είναι μια κοινή οφθαλμική διαταραχή που προκαλείται συχνά από βακτήρια , σύμφωνα με το Εθνικό Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο . Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κνησμό, ερυθρότητα, κάψιμο, δακρύρροια και σχηματισμό κρούστας στα βλέφαρα κατά το ξύπνημα. Εφαρμόστε μια ζεστή κομπρέσα για να χαλαρώσει η κρούστα και μετά τρίψτε απαλά τα βλέφαρά σας με ένα μείγμα νερού και βρεφικού σαμπουάν.

Για τον καθαρισμό κοσμημάτων

Για να αποκτήσουν τα κοσμήματά σας την χαμένη του λάμψη δεν έχετε παρά να τα πλύνετε με βρεφικό σαμπουάν. Ανακατέψτε μια σταγόνα βρεφικού σαμπουάν και νερό και τρίψτε ελαφρά τα κοσμήματά σας με μια μαλακή οδοντόβουρτσα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με δροσερό νερό και στεγνώστε καλά.

Για σφουγγάρισμα

Εάν προσπαθείτε να μειώσετε τη χρήση σκληρών χημικών ουσιών όταν καθαρίζετε το σπίτι σας, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε σαμπουάν για μωρά. Πολλές εταιρείες δαπέδων και καθαρισμού προτείνουν τη χρήση βρεφικού σαμπουάν για τον καθαρισμό δαπέδων laminate . Δοκιμάστε ένα μείγμα από 1 έως 2 κουταλιές της σούπας παιδικού σαμπουάν ανά γαλόνι νερού και σφουγγαρίστε το πάτωμα.

fermouar

φώτο: pexels.com

Για να ξεκολλήσετε το φερμουάρ

Έχετε κολλήσει το φερμουάρ; Δοκιμάστε να ρίξετε μια σταγόνα βρεφικού σαμπουάν σε μια μπατονέτα και μετά ταμπονάρετε το φερμουάρ. Εφόσον το φερμουάρ δεν έχει σπάσει, το σαμπουάν θα το λειάνει και θα ξεμπλοκάρει.

Πηγή: thehealthy.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved