Tips για μαμάδες: Έτσι θα καθαρίσετε το αντικολλητικό ταψί από τα λίπη

Καθαρίστε το αντικολλητικό ταψί αποτελεσματικά με αυτό το κόλπο.

Tips για μαμάδες: Έτσι θα καθαρίσετε το αντικολλητικό ταψί από τα λίπη

Το ταψί είναι ένα από τα πιο πολυχρησιμοποιημένα σκεύη κουζίνας. Το αγαπάμε γιατί σε αυτό φτιάχνουμε όλα τα αγαπημένα φαγητά φούρνου, όταν όμως έρθει η ώρα να το καθαρίσουμε, δυσκολευόμαστε αρκετά.

Μετά από πολλές χρήσεις δε, η επιφάνειά του γεμίζει λεκέδες που δύσκολα εξαφανίζονται, ενώ για τα λίπη, ένα πλύσιμο με υγρό πιάτων δε φαίνεται να είναι αρκετό.

Το κόλπο για να καθαρίσετε το αντικολλητικό ταψί από τα λίπη

Το μυστικό βρίσκεται σε ένα προϊόν που όλοι έχουμε σπίτι μας και το οποίο έχουμε υμνήσει αρκετές φορές για τις πολλαπλές χρήσεις του: τη μαγειρική σόδα.

Για να καθαρίσετε εύκολα χωρίς κόπο το ταψί από τα λίπη θα χρειαστείτε:

  • χαρτί κουζίνας
  • μαγειρική σόδα
  • ζεστό νερό
  • υγρό για τα πιάτα
antikollitiko tapsi

Τι πρέπει να κάνετε:

Αρχικά απομακρύνετε τα υπολείμματα τροφών και στη συνέχεια βρέξτε λίγο χαρτί κουζίνας με ζεστό νερό. Απλώστε το χαρτί κουζίνας στην επιφάνεια του ταψιού και αφήστε το για μερικά λεπτά.

Στη συνέχεια και μόλις έχουν μαλακώσει οι ξεραμένοι λεκέδες, βγάλτε το χαρτί και δημιουργήστε μία πάστα με μαγειρική σόδα και νερό. Απλώστε την στην επιφάνεια του ταψιού και αφήστε την να δράσει.

Από εδώ κι έπειτα το πλύσιμο του ταψιού είναι παιχνιδάκι. Με την μαλακή πλευρά ενός σφουγγαριού και λίγο υγρό για τα πιάτα, μπορείτε να το πλύνετε κανονικά και όλοι οι λεκέδες θα είναι πλέον παρελθόν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved