Tips για μαμάδες: Τρία λάθη που κάνετε όταν ζυγίζεστε

Ζυγίζεστε σωστά;

Tips για μαμάδες: Τρία λάθη που κάνετε όταν ζυγίζεστε

Η ζυγαριά για όσους κάνουν δίαιτα μπορεί να αποδειχθεί ο καλύτερος φίλος ή ο χειρότερος εχθρός.

Οι διατροφολόγοι πάντως συνιστούν να ζυγίζεστε, εφόσον ακολουθείτε συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής, μια φορά την εβδομάδα και μάλιστα την ίδια ώρα. Ακόμα όμως κι αν παρακολουθείτε το βάρος σας καθημερινά, θέλοντας να βεβαιωθείτε ότι η προσπάθειά σας αποδίδει , είναι πολύ πιθανό αυτό που δείχνει η ζυγαριά να μην είναι ακριβές.

Κι αυτό γιατί μπορεί να κάνετε ένα από τα τρία ακόλουθα λάθη ( ή και τα τρία μαζί).

zigaria2

Ζυγίζεστε το βράδυ

Αν ζυγίζεστε λίγο πριν πάτε για ύπνο είναι βέβαιο ότι το νούμερο που βλέπετε στην οθόνη ( αν είναι ψηφιακή η ζυγαριά ) δεν είναι πραγματικό. Η κούραση, το φαγητό ακόμα και τη παρακράτηση υγρών αυξάνουν το βάρος σας το βράδυ. Το ιδανικό είναι να ζυγίζεστε νωρίς το πρωί , μόλις ξυπνήσετε και πριν πάρετε το πρωινό σας.

Φοράτε κανονικά ρούχα και παπούτσια

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Obesity το 2012 ανακάλυψε ότι οι γυναίκες που φορούν κανονικά ρούχα ενώ ζυγίζονται, προσθέτουν κατά μέσο όρο περίπου δύο κιλά επιπλέον στη ζυγαριά. Δεν είναι και λίγα ειδικά όταν πασχίζετε για να χάσετε τα έξτρα κιλά.

zigaria1

Ζυγίστε καθημερινά ή σε διαφορετικές ζυγαριές

Η απώλεια βάρους δεν μπορεί να συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη, ακόμα κι αν τρώτε με προσοχή. Επομένως, δεν έχει νόημα να ζυγίζεστε καθημερινά γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο και αυτό ενδέχεται να επηρεάσει την ψυχολογία σας. Δοκιμάστε να ζυγίζεστε μία ή το πολύ δύο φορές την εβδομάδα. Επίσης, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε την ίδια ζυγαριά για τον έλεγχο του βάρους σας κι όχι διαφορετικές ( του φαρμακείου, του γυμναστηρίου , κ.ο.κ.) καθώς ενδέχεται να υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύ τους.

Σύμφωνα με το Harvard Health εάν η ζυγαριά δείχνει απώλεια δύο κιλών από τη μια μέρα στην άλλη, δεν σημαίνει ότι αυτή η απώλεια μεταφράζεται και σε λίπος. Δεν υπάρχει τρόπος να χάσετε δύο κιλά λίπους σε μια μέρα. Κάτι τέτοιο απαιτεί απώλεια 7.000 θερμίδων σε μία ημέρα που είναι αδύνατον. Γι΄αυτό ακολουθείστε τη διατροφή που σας έχει υποδείξει ο διαιτολόγος και ζυγιστείτε μία φορά την εβδομάδα περίπου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved