Πέντε tips για να διατηρήσετε το σπίτι σας δροσερό χωρίς κλιματιστικό

Tips για μαμάδες: Δείτε πώς θα διατηρήσετε το σπίτι σας δροσερό το καλοκαίρι, ακόμα και ένα δεν έχετε air-codnition.

Πέντε tips για να διατηρήσετε το σπίτι σας δροσερό χωρίς κλιματιστικό

Η ζέστη το καλοκαίρι μπορεί να γίνει ανυπόφορη, είτε είμαστε εντός, είτε εκτός σπιτιού. Σε αυτές τις περιπτώσεις η λύση του κλιματιστικού είναι η ιδανική, τι μπορείτε να κάνετε όμως σε περίπτωση που δεν έχετε στο σπίτι σας; Τα καλά νέα είναι ότι με μερικά tips μπορείτε να διατηρήσετε το σπίτι σας δροσερό, χωρίς να επιβαρύνετε το περιβάλλον ή την τσέπη σας. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

Κλείστε τα παντζούρια, κατεβάστε τις τέντες

Όσο και εάν σας αρέσει το φυσικό φως, προτιμήστε να έχετε τις τέντες κατεβασμένες και τα παντζούρια κλειστά κατά τη διάρκεια της ημέρας, τουλάχιστον αυτά που «χτυπάει» απευθείας ο ήλιο. Με αυτόν τον τρόπο θα κρατήσετε την πολλή ζέστη μακριά από το σπίτι σας.

Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες

Χρησιμοποιήστε τους ανεμιστήρες έξυπνα έτσι ώρα να δημιουργήσετε ένα δροσερό ρεύμα στον χώρο του σπιτιού. Εξίσου αποτελεσματικοί είναι και οι ανεμιστήρες οροφής, λιγότερο ωστόσο χρηστικοί.

Περιορίστε τη χρήση της κουζίνας

Όταν μαγειρεύετε, η κουζίνα εκπέμπει θερμότητα η οποία ανάλογα και τη διαρρύθμιση του σπιτιού, δεν μένει πάντα μόνο στον χώρο της κουζίνας. Τις μέρες του καύσωνα ειδικά, προτιμήστε να φτιάξετε φαγητά που δεν χρειάζονται πολύωρο μαγείρεμα στον φούρνο ή την κατσαρόλα.

zesti drosia spiti 1

Διαβάστε επίσης: Tips για μαμάδες: Συμβουλές για τη σωστή χρήση του κλιματιστικού

Χρησιμοποιήστε μπολ με παγωμένο νερό ή πάγο

Σίγουρα έχετε δει σε διάφορα μαγαζιά ανεμιστήρες που εκτός από αέρα διοχετεύουν και νερό. Μπορείτε να δοκιμάσετε το κόλπο και εσείς στο σπίτι σας, απλά κάνοντας το εξής: τοποθετήστε μπροστά από τους ανεμιστήρες που έχετε στο σπίτι μπολ με παγάκια ή παγωμένο νερό κα βάλτε τους σε λειτουργία. Ο χώρος θα δροσίσει αμέσως.

Μην ανάβετε πολλά φώτα

Όπως και η κουζίνα, έτσι και οι διάφορες λάμπες είναι πηγές θερμότητας. Προτιμήστε τον απαλό φωτισμό που προσφέρουν τα επιδαπέδια ή επιτραπέζια φωτιστικά και κλείνετε τα φώτα όταν τα χρειάζεστε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved